Cloud Migration projekt multinacionális környezetben A Business Analyst szerepe

Alföldi Cintia Brigitta (2022) Cloud Migration projekt multinacionális környezetben A Business Analyst szerepe. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of szakdolgozat_alfoldi_cintia_jf8g6o_GI.pdf] PDF
szakdolgozat_alfoldi_cintia_jf8g6o_GI.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 08..

Download (1MB)
[thumbnail of titkositasi_kerelem.pdf] PDF
titkositasi_kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (734kB)
[thumbnail of BA_O_Alfoldi_Cintia.pdf] PDF
BA_O_Alfoldi_Cintia.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 08..

Download (202kB)

Absztrakt (kivonat)

A multinacionális vállalatok világát éljük, akik tudatában vannak a ténynek, hogy mennyi mindenre tudják használni a felhőt, hiszen ez számukra gyorsabb innovációt, és rugalmas erőforrásokat jelent, illetve az üzemeltetési költségeik jelentős csökkenését úgy, hogy közben hatékonyabban működtethetik az infrastruktúrájukat. Kifejezetten fontos, hogy egy vállalat hogyan reagál az újdonságokra, és kiemelten figyelniük kell arra, hogy lépést tudjanak tartani a folyamatosan változó környezettel, és együtt tudjanak fejlődni a versenytársaikkal. Figyelniük kell arra is, hogy megfelelő módon használják fel az erőforrásaikat, illetve, hogy megfelelő módon fektessenek be. A Cloud-migráció az a folyamat, amely során a korábbi lokális (későbbiekben on-premise) adatokat egy felhőinfrastruktúrába helyezik át. A vállalkozások on-premise adatai általában olyan összetevőket tartalmaznak, mint a vállalati alkalmazások, adatbázisok, szerverek és hálózati berendezések. A felhő-migráció előtt ezeket az „örökölt” adatokat egy belső fizikai IT-infrastruktúrában tárolták, például egy adatközpontban, és a felhőalapú migráció azt jelenti, hogy ezeket az adatokat egy felhőalapú infrastruktúrába helyezik át. Ezen vállalatok közé tartozik az a cég is, ahol a szakmai gyakorlatomat töltöttem gyakornokként, majd a szakdolgozatomat is írtam. A célom a szakdolgozatommal az volt, hogy bemutassak egy fentebb említett felhő migráció projektet a csapatunkon belül. A csapat a vállalat számlázási osztályának fejleszt applikációkat és támogatjuk azokat, ez alapján mutatom be a döntési pontokat, illetve a nagyobb kihívásokat a projekt során.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gyuk Tünde
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Kaderják Gyula
Belső
Mesteroktató; Alkalmazott Kvantitív Módszertan Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatbázis(ok), cloud, migráció, telepítési modellek, üzleti elemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:17
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet