Horváth Ágnes (2022) Bérgazdálkodás, béren kívüli juttatások, cafeteria rendszer a vállalkozásoknál. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)
PDF
Horváth_Ágnes_záródolgozat (4).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
zaro_dolgozati_osszefoglalo.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (331kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban szeretném bővebben kifejteni, hogy miből is áll a bérgazdálkodás, alapfogalmait bemutatni, mint például a bruttó-nettó bér, mozgóbér, és átlagbér. A bérezési rendszernek az elemeiről és összetevőiről is szeretnék szót ejteni, emellett ami még központi téma a dolgozatomban az a béren kívüli juttatás, melyben ki szeretnék térni, hogy foglalkoztatott milyen juttatásokban részesülhet, emellett a SZÉP kártya bővebb bemutatása, hiszen a legtöbb dolgozó részesül ebben a juttatásban. A foglalkoztatottak ösztönzése a másik fontos szempont. Mi az, ami miatt egy munkavállaló szeret bejárni dolgozni? Mi az, ami miatt ő jobban, és eredményesebben fogja elvégezni a neki szánt munkát? A vállalatok erre nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen minden szervezetnek az a célja, hogy ők legyenek az „A” munkahely, ahol mindenki szeret és szeretne dolgozni. Szeretném bővebben kifejteni, hogy milyen ösztönzési elemek, formák vannak. Továbbá azt is, hogy vállalatok milyen ösztönzési formákat részesítenek előnybe.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Számvitel Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | bér - bérezés, béren kívüli juttatás, bérgazdálkodás, ösztönzés, ösztönzési rendszer |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Okt. 11. 10:16 |
Utolsó módosítás: | 2022. Okt. 11. 10:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |