A Gyakorlat Kft. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének elemzése

Dörnyei Nikoletta (2022) A Gyakorlat Kft. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének elemzése. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat_Dörnyei Nikoletta.pdf] PDF
Záródolgozat_Dörnyei Nikoletta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_Dörnyei_Nikoletta.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_Dörnyei_Nikoletta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (516kB)

Absztrakt (kivonat)

A záró dolgozatomban a Gyakorlat Kft. vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét elemeztem három év beszámolója alapján. A Gyakorlat Kft. egy független pénzügyi szolgáltató vállalkozás, melynek fő tevékenysége a teljes körű pénzügyi és számviteli szolgáltatás nyújtás az ügyfeleknek. A dolgozatomban legelőször a társaságot mutattam be, többek között hogy milyen tevékenységi köre van, milyen a szerkezeti felépítése és hogy milyen célok vannak még a jövőre nézve. Dolgozatomat megalapoztam az elméleti tudással is ezért kifejtettem a könyvvezetés és beszámolói kötelezettség fontosságát valamint a beszámolók típusait. Ismertettem a számviteli politikát általánosságban majd a társaságra nézve is, itt főkként az alkalmazott értékelési eljárásokat mutattam be. A továbbiakban először vagyoni helyzet alapján vizsgáltam meg a társaságot, melyhez segítségül hívtam a vizsgált időszak mérlegeinek adatait. A vagyoni helyzet vizsgálatára két féle módszert mutattam be. Az egyik a vertikális elemzés, mely azt jelenti hogy a mérleg eszköz és forrás oldalát egymástól függetlenül külön külön elemezzük, a másik pedig a horizontális elemzés, mely a mérleg két oldalát összevetve számszerűsíti az adatokat. A következő elemzési szempont a pénzügyi helyzet alapján volt. Likviditás és adósság állomány vizsgálatával elemeztem a pénzügyi helyzetet Az utolsó vizsgálati szempont a jövedelmezőségi helyzet volt. Ezt az eredmény kimutatás adataiból számoltam. Számoltam árbevétel arányos jövedelmezőségi mutatókat, tőkearányos jövedelmezőségi mutatókat illetve eszköz arányos jövedelmezőségi mutatókat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Számely Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Számely Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: eredménykimutatás, eszközök és források, fedezeti elemzés, könyvvezetési kötelezettség, likviditás, mérleg, számviteli politika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:16
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet