Az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálata

Brezina Csilla (2022) Az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálata. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Brezina Csilla_Az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálata.pdf] PDF
Brezina Csilla_Az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálata.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 06..

Download (4MB)
[thumbnail of LG Technologies Kft. titkosítási kérelem.pdf] PDF
LG Technologies Kft. titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (594kB)
[thumbnail of Brezina Csilla_ Az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálata_Összefoglalás.pdf] PDF
Brezina Csilla_ Az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálata_Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 06..

Download (155kB)

Absztrakt (kivonat)

ÖSSZEFOGLALÁS Szakdolgozatom témája az LG Technologies Kft. tevékenységének átfogó vizsgálatát választottam melyet az elmúlt három év adataiból készítettem el. A nagyobb fejezeteket a vagyoni-, pénzügyi-, jövedelmezőségi helyzet vizsgálata és a hatékonyság elemzés alkotja. Az első fejezetben – a bevezetésben – megfogalmaztam a dolgozatom célját. A második pontban ismertettem a vállalat tevékenységét és számviteli politikáját. Az LG Technologies Kft tevékenységének bemutatása és vizsgálata történt meg az éves beszámolók alapján. Ismertettem röviden az elemzés módszertanát, fontosságát. A komplex elemzés a 2018-2020-as üzleti évekre korlátozódott. Az észrevételeim igazolása érdekében az adatokból kimutatásokat készítettem táblázatok és ábrák formájában, melyeket kiértékeltem. A relatív eltérések elemzését alkalmaztam a vagyoni helyzet vizsgálatánál, továbbá az eredménykimutatást is ezzel a szemlélettel mutattam be. A jövedelmezőségi helyzet értékelésénél szintén az eredménykimutatás adatait használtam fel különböző mutatószámok létrehozásához. Adóságállomány vizsgálatra nem került sor, mivel a vállalat nem rendelkezik hátrasorolt, illetve hosszú lejáratú kötelezettséggel. Ezért ennek csak a hasznosságát említettem meg és folytattam is tovább a vizsgálódást, a hatékonyság szemügyre vételével. Ebben a segítségemre a parciális hatékonysági mutatók voltak. Itt a tárgyieszközök és a munkaerő hatékonyságot és igényességet vizsgáltam. Az elemzés lezárásaképpen az eredménykimutatást néztem meg. Összefoglalással és következtetésekkel fejeztem be a munkámat, mellyel a valóságot tükröző és a vezetést segítő képet adtam az LG Technologies Kft.-ről.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Pintér Dorka
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: elemzés, LG Technologies Kft., pénzügyi, tevékenység, vagyoni
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:16
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet