Digitális transzformáció Magyarország egyik vezető életbiztosítójánál

Bakos Anna (2022) Digitális transzformáció Magyarország egyik vezető életbiztosítójánál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Bakos Anna_JC7FZY.pdf] PDF
Szakdolgozat_Bakos Anna_JC7FZY.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2052. Május 05..

Download (930kB)
[thumbnail of Titkosítási_kérelem_BakosAnna_JC7FZY.pdf] PDF
Titkosítási_kérelem_BakosAnna_JC7FZY.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (23kB)
[thumbnail of Összefoglalás_BakosAnna_JC7FZY.pdf] PDF
Összefoglalás_BakosAnna_JC7FZY.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2052. Május 05..

Download (153kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája a digitális transzformáció, mely napjaink egyik izgalmas témaköre. Művemben közelebb hozom az olvasóközönséghez a digitális transzformáció fogalmát, és kifejtem hogyan is zajlik ez a gyakorlatban egy biztosítótársaságnál. Ismertetem, hogy mi a digitális átalakulás három fő alappillére, melyeket megfelelően össze kell hangolnunk a sikeres digitális transzformáció érdekében.  Megvizsgáltam, hogy milyen fő tényezők tudják motiválni a digitális átalakulást, valamint azt, hogy az utóbbi években mi segített a legtöbbet a folyamatokon. Természetesen figyelembe vettem, hogy mely szempontok tudják hátráltatni a transzformáció folyamatát, ezáltal felhívva a figyelmet néhány fontos területre a vállalatok életében. Kifejtem két fontos digitális transzformációs tényező, vagyis az emberi és technológiai szerepek fontosságát, és az ezekre jellemző tulajdonságokat. Dolgozatom fő pontjában egy biztosítótársaság található, ezért bemutatom, hogy a pénzügyi és biztosítási szektor milyen specialitásokkal néz szembe a digitális transzformáció terén. Feltételezésem, hogy a biztosítási szektorban nehéz innoválni, mivel egy úgynevezett kötött szervezeti működésben tevékenykednek a jogi kereteknek, valamint a személyes értékesítési kultúrának köszönhetően. Kutatásként mély interjúkat készítettem Magyarország egyik vezető életbiztosítójának azon munkavállalóival, akik minden nap részesei a digitális folyamatoknak. Elmesélték nekem mi segítette elő a vállalaton belül a digitális transzformációt, mik voltak a legnagyobb nehézségeik és kihívásaik az elmúlt évek projektjei kapcsán, valamint az ezekkel kapcsolatos megoldásaik.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: automatizáció - automatizálás, biztosítás(ok), digitalizáció, digitális technológia, transzformálás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:16
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet