LIDL Magyarország Kereskedelmi BT. vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi vizsgálata 5 év beszámolójának adatai alapján

Kiss Erika (2022) LIDL Magyarország Kereskedelmi BT. vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi vizsgálata 5 év beszámolójának adatai alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of LIDL Kereskedlemi BT vagyoni pénzügyi és jövedelmezősségi vizsgálata 5 év beszámolójának adatai alapján.pdf] PDF
LIDL Kereskedlemi BT vagyoni pénzügyi és jövedelmezősségi vizsgálata 5 év beszámolójának adatai alapján.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (6MB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (437kB)
[thumbnail of IMG.pdf] PDF
IMG.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (346kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatomban a LIDL pénzügyi helyzetét vizsgáltam 2016-2020-as periódusban. Az elemzés során arra a következtetésre jutottam, hogy a LIDL mégsem annyira stabil , mint ahogy elsőre látszik. Az eszköz és a forrás oldalon nagy változás nincs. Saját tőke aránya és az adósságállomány mutatók viszont azt mutatják, hogy a LIDL tőkeerős vállalat,. Ebből az a következtetés vonható le, hogy a LIDL- nek nincs adósság gondja. Mint minden cégnél előfordul, hogy vannak jobb  és rosszabb évek ez itt  is tapasztalható. Sajnos ezzel minden cég vezetőnek számolnia kell. Sajnos a járvány miatt, nagyfokú visszaesést lehet tapasztalni. a likviditásnál Az adósság állomány szerencsére lecsökkent,2016-2019 között, de amint látható 2020-ban ismételten megnőtt. A nettó forgó tőke sajnos minden évben mínusz értéket mutat, a vizsgált időszakban, ami eléggé rossz, mert finanszírozási gondokra utal. A cash flow kimutatás szerint a pénzáramok elegendőek a cég kiadásaira, kivéve 2020-as évben. Számomra meglepő volt, hogy járvány ennyire rossz hatással volt a cég pénzügyei helyzetére. Azt gondolná az ember, hogy kereskedelmet nem viselte meg a járvány, mert több hullámban volt felvásárlási láz. Az emberek a bizonytalan helyzet miatt vissza fogták a vásárlásaikat, ehhez hozzá járult a home office is. Véleményem szerint újra fejlődést fog mutatni. amint az élet újra a régi kerékvágásba kerül Láthattuk, hogy milyen jó eredményeket ért el a cég az évek alatt. Ami számomra nem tetszik az, hogy akciók nagy része hétfőtől vannak. ami szerintem nem jó. Általában az emberek hétvége felé vásárolnak be. Nem biztos, hogy a hét elején megint bemennek az üzletbe a munkahely vagy családi kötöttségek miatt Ha pedig nem abban a városban lakik, ahol a LIDL található nem biztos, hogy azért autóba ül, hogy bemenjen ismételten vásárolni. Okos ötlet volt a Parkside céggel együttműködni valamint ruhát-cipőt árusítani, ami meglátásom szerint jó minőségű termékek. Egy helyen egy időben sok minőségi árut be tud szerezni a vásárló. Az alkalomra kínált ajánlott virágok, egyéb termékek. Jó minőségűek. Ezek megvásárlásának lehetősége nagyban csökkenti a vásárlással töltött időt. A nyitva tartás időtartama igazodik az emberek igényeihez. Az üzletek megközelítése parkolási lehetőség jó, ami látványosan vevő csalogató. .A jó dolgok összesége alapján dönt a legtöbb vásárló egy-egy üzlet hosszú távú látogatásáról. Én úgy látom, ezt az üzletlánc kivívta magának, és én is vele. Viszont megtartani legalább olyan fontos, mint megszerezni, ha nem fontosabb.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Denich Ervin
Külső
egyetemi tanársegéd; Számvitel Tanszék; PSZK
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: beszámoló, Lidl, pénzügyi elemzés, pénzügyi mutatók, pénzügyi viszonyszámok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:15
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet