A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok támogatásának és gazdálkodásának vizsgálata

Kovács Gyöngyi (2022) A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok támogatásának és gazdálkodásának vizsgálata. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kovács Gyöngyi HEJ45Vszakdolgozat 2022.05.12..pdf] PDF
Kovács Gyöngyi HEJ45Vszakdolgozat 2022.05.12..pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2037. Május 11..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási nyilatkozat aláírt.pdf] PDF
titkosítási nyilatkozat aláírt.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (241kB)

Absztrakt (kivonat)

Az emberiség hajnala óta jelen van az egymás értékelése, mérése, tulajdonságainknak összevetése, mindig is létezett egy ösztönös összevetés bizonyos ismérvek alapján, ha ez nem is mindig volt tudatos. Az ősi törzsek megjelenésétől az ókori Kínán és az ipari forradalom kezdetén lévő Anglián keresztül egészen napjainkig a vezetőknek mindig is volt arra igénye, hogy kialakítsanak egy olyan normarendszert, amelyben az egyes csoportok, egyének fejlődését figyelemmel kísérhessék és az elért eredményeik alapján jutalmazzák azokat. Munkahelyem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahol 2013 óta dolgozom, lehetőséget biztosított arra, hogy részleteiben is megismerjem és alkalmazzam a teljesítményhez kötött béren felüli juttatási rendszereket különösen a munkaköri feladatokon túli, valamely konkrét cél elérése érdekében meghatározott tevékenységekhez kapcsolódóan. Az teljesítmény értékelő és annak szerves részét képező ösztönző rendszer egy, uniós forrásból fizetett, kormányrendelettel szabályozott kifizetési/juttatási rendszer (évente külön kormányhatározatokkal szabályozva, eltérő intenzitással) melynek kifizetése egy előre meghatározott mérőpontok százalékos teljesülése esetén lehetséges. A szakdolgozatom célja annak bemutatása és elemzése, miként lehet egy olyan rendszert kialakítani és működtetni egy államháztartási szervezetnél, amely képes nagy létszámú munkaerő bevonásával megvalósításra kerülő feladatellátás dokumentálására, a tevékenység objektív mérésére és ezek alapján a munka ellentételezésként járó fizetség megállapítására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Markos Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Tasi Péter
Belső
Mestertanár; Pénzügy Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: állami költségvetés, egyesületek, finanszírozás, gazdálkodás, költségvetés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 10:13
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 10:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet