A koronavírus hatása a magyarországi online élelmiszer-vásárlási szokásokra

Palánki Bence (2022) A koronavírus hatása a magyarországi online élelmiszer-vásárlási szokásokra. Faculty of International Management and Business.

[thumbnail of szakdolgozat_palánki_bence.pdf] PDF
szakdolgozat_palánki_bence.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Szakdolgozatomban egy rövid nemzetközi kitekintés után bemutatom Magyarország legmeghatározóbb online élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó szereplőit, ezen vállalatok legfontosabb jellemzőit, valamint az általuk biztosított online élelmiszer-vásárlási szolgáltatások sajátosságait, legmeghatározóbb elemeit. Röviden bemutatom a koronavírus-járvány előtti időszakra vonatkozóan a magyar online kiskereskedelem helyzetét, majd dolgozatom szakirodalmi áttekintésének legnagyobb részében a koronavírus-járvány alatti időszakra fókuszálok. Megismertetem a pandémia okozta azon változásokat, melyek befolyásolták és alakították a magyarországi online kiskereskedelmi piacot és annak szereplőit. Ebben a szakaszban részletesen bemutatom a járvány online FMCG szektorra gyakorolt hatását, illetve a vásárlói attitűd és szokások alakulását. Ezután korábbi tanulmányaim és az így elsajátított tudás alapján a 7P modell segítségével bemutatom az online élelmiszer-vásárlásra vonatkozó marketing mix elemzésem. Szakdolgozatom második felében ismertetem primer kutatásom célját, módszerét és eszközét, bemutatom kérdőíves kutatásom mintáját, majd elemzem a kérdések eredményeit és az ezekhez kapcsolódó összefüggéseket. Végül összefoglalom a legjelentősebb eredményeket és összegzem a dolgozatom.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of International Management and Business

Department

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Kereskedelem és marketing

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Kopcsay László
Belső
óraadó tanár; Marketing Tanszék; KKK
Szégner Katalin
Külső
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: elektronikus kereskedelem - online kereskedelem, élelmiszer, élelmiszerfogyasztás, kiskereskedelem, koronavírus-járvány (COVID-19), online értékesítés
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Oct. 11. 09:53
Last Modified: 2022. Oct. 11. 09:53

Actions (login required)

View Item View Item