Az élelmiszerbiztonság szerepe, fejlesztési lehetőségei minőségfejlesztési technikákkal egy piacvezető élelmiszeripari szereplőnél

Tóth Gergely (2022) Az élelmiszerbiztonság szerepe, fejlesztési lehetőségei minőségfejlesztési technikákkal egy piacvezető élelmiszeripari szereplőnél. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Tóth Gergely_Szakdolgozat_C3G30J_2022.pdf] PDF
Tóth Gergely_Szakdolgozat_C3G30J_2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 07..

Download (1MB)
[thumbnail of Tóth Gergely_Nyilatkozat_c3g30j.pdf] PDF
Tóth Gergely_Nyilatkozat_c3g30j.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (63kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban először a minőségügy annak kialakulása és fejlődése kerül bemutatásra, főként élelmiszeripari megközelítésből, egészen a napjainkban alkalmazott rendszerekig. Ebben a fejezetben szó esik még a Kaizen, Lean módszertanokról, TQM-ről mint vezetés támogató rendszer. Majd az élelmiszerbiztonság bemutatása következik, mint hangsúlyos fejezet, bemutatva a külföldi, illetve hazai hátteret, a HACCP-t és a kialakulását, a szabályozó és ellenőrző szervet a Nébihet. Ezután egy élelmiszer ipari vállalat kerül bemutatásra és az ott alkalmazott minőségfejlesztési módszerek, melyeket a hatékony gyártás, az élelmiszerbiztonság és a vevői elégedettség elérése érdekében végeznek. Statisztikai elemzéseken és gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra a különböző technikák, melyek, szorosan kapcsolódnak a dolgozatban feltett hipotézisekhez.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Miskolczi Tibor András
Belső
Mesteroktató; Marketing Tanszék; KKK
Ress Tirza
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer feldolgozás, élelmiszerbiztonság, Kaizen-elv, lean alapelvek, minőségfejlesztés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 09:52
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 09:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet