Tóth Gergely (2022) Az élelmiszerbiztonság szerepe, fejlesztési lehetőségei minőségfejlesztési technikákkal egy piacvezető élelmiszeripari szereplőnél. Külkereskedelmi Kar.
PDF
Tóth Gergely_Szakdolgozat_C3G30J_2022.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 07.. Download (1MB) |
|
PDF
Tóth Gergely_Nyilatkozat_c3g30j.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (63kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban először a minőségügy annak kialakulása és fejlődése kerül bemutatásra, főként élelmiszeripari megközelítésből, egészen a napjainkban alkalmazott rendszerekig. Ebben a fejezetben szó esik még a Kaizen, Lean módszertanokról, TQM-ről mint vezetés támogató rendszer. Majd az élelmiszerbiztonság bemutatása következik, mint hangsúlyos fejezet, bemutatva a külföldi, illetve hazai hátteret, a HACCP-t és a kialakulását, a szabályozó és ellenőrző szervet a Nébihet. Ezután egy élelmiszer ipari vállalat kerül bemutatásra és az ott alkalmazott minőségfejlesztési módszerek, melyeket a hatékony gyártás, az élelmiszerbiztonság és a vevői elégedettség elérése érdekében végeznek. Statisztikai elemzéseken és gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra a különböző technikák, melyek, szorosan kapcsolódnak a dolgozatban feltett hipotézisekhez.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer feldolgozás, élelmiszerbiztonság, Kaizen-elv, lean alapelvek, minőségfejlesztés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Okt. 11. 09:52 |
Utolsó módosítás: | 2022. Okt. 11. 09:52 |
Actions (login required)
Tétel nézet |