Éttermi konyha folyamatfejlesztési projektje 6s lean módszer bevezetésével

Csaszlovszkyné Kolosi Orsolya (2022) Éttermi konyha folyamatfejlesztési projektje 6s lean módszer bevezetésével. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat_Kolosi_Orsolya.pdf] PDF
Szakdolgozat_Kolosi_Orsolya.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban egyre inkább a vevői elégedettség áll a szolgáltatást nyújtó, a termelő és a hibrid (pl. éttermi) vállalkozások menedzsmentjének középpontjában. A lean szemlélet bevezetése a veszteségek mérséklésével és megszüntetésével járulhat hozzá a vevői elégedettség eléréséhez, értéket teremtve a fogyasztó számára. Dolgozatomban egy vidéki étterem folyamatfejlesztési tevékenységét szeretném bemutatni, melyet a 6S módszer bevezetésével kívánnak megvalósítani. Mivel az étterem egy valódi kis ékszerdoboza a kistérségnek, úgy döntöttem, hogy tanulmányaimat egy számomra fontos feladat szolgálatába állítom. Célom, hogy a leant egy speciális területen alkalmazva segítsek profittermelő vállalkozássá fejleszteni az éttermet. A dolgozatom megírásának célja az volt, hogy bemutassam, bármely felmerülő probléma megoldása, illetve bármely cél elérése egy vállalkozás életében, mennyi kutatással, elemzéssel, tervezéssel és munkával jár. Mindeközben minden érintett egy nagyon hasznos tanulási folyamaton is keresztülmegy, az új ismereteket később az élet több területén is sikerrel alkalmazhatják. A 6S bevezetésének részletes bemutatására igyekeztem nagy hangsúlyt fektetni. A fejlesztési folyamat még kezdeti stádiumban van, ebből kifolyólag a célok megvalósulásáról még nem áll módomban beszámolni, de a rövidtávú eredmények beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi logisztikai szolgáltatások szakirányú továbbképzési szak

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mosonyiné Ádám Gizella
Belső
Mesteroktató; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK
Nagy Ákos
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: 6S, étterem, foyamatfejlesztés, Lean, project
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 09:52
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 09:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet