Kommunikációs kihívások az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. esettanulmányában vizsgálva

Csontos Tamara (2022) Kommunikációs kihívások az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. esettanulmányában vizsgálva. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Csontos Tamara DS763A szakdolgozat.pdf] PDF
Csontos Tamara DS763A szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 02..

Download (1MB)
[thumbnail of 3071_001.pdf] PDF
3071_001.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (56kB)
[thumbnail of MVM_Paks_imazskampany_205x273_0111.pdf] PDF
MVM_Paks_imazskampany_205x273_0111.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 02..

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Belső konzulens: Szabóné Nagy Judit - Mesteroktató                                               Csontos Tamara  DS763A                                                      Kommunikáció és médiatudomány szak                                                                                  Nappali tagozat  Dolgozat címe: Kommunikációs kihívások az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. esettanulmányában vizsgálva Napjainkban könnyen találkozhatunk olyan esetekkel, amelyek kommunikációs kihívásokat idéznek elő. Azonban nem mindegy, hogy egy adott szervezet hogyan oldja meg ezeket a kihívásokat, vagy milyen technikákkal gondoskodik arról, hogy a jövőben ne ismétlődjenek meg. Egy nukleáris létesítmény külső kommunikációja önmagában is egyedi dolog, főleg, ha néhány nehezítő körülmény is befolyásolja. A téma felkutatásának érdekében a Paksi Atomerőműben végeztem a gyakorlatomat, ahol közelebbről is feltárhattam a szervezetet érő kommunikációs kihívásokat. A kutatásom menetrendje szerint a szakmai gyakorlatom megkezdése előtt beléptető tanfolyamokon veszek részt, így megszerezve a szükséges alaptudást, illetve a kísérő nélküli szabad közlekedést az atomerőmű bizonyos területein. Emellett az atomenergia kérdésével, az atomerőmű működésével foglalkozó tanulmányok átelemzésére és elsajátítására is törekszem. A szakmai gyakorlat ideje alatt egy külső konzulens segítségével megfigyelés alá veszem a Tájékoztató és Látogatóközpont működését, azon belül az alkalmazott kommunikációs technikákat, illetve a kommunikációs kihívásokat.  Terveim között szerepel létrehozni egy kérdőívet, amelynek válaszait elemezve pontosabb képet kaphatok a társadalmi megítélésről az atomerőmű esetében. A kutatás célja: ·       Kutatásom egyik célja a felvetett téma minden szükséges szemszögből való átkutatása, ezáltal újabb ismeretek befogadása, és ezek felhasználása egy eredményes szakdolgozat megalkotásához. ·       Maga az atomerőmű álláspontjának, illetve érveinek és ellenérveinek felderítése, így közelebb kerülve a szervezet által képviselt szemlélethez. ·       Korábban elméletben tanult szervezeti viselkedésformák gyakorlatban való megtekintése és értelmezése. ·       Egy szervezeten belül alkalmazott kommunikációs formák vizsgálása, a kommunikációs kihívások feltárása. Ezen felül feladatomnak tekintem még, hogy szakképzett emberek között elsajátítsam egy szervezet kommunikációs stratégiájának gyakorlati lépéseit, és egyetemi tanulmányaimmal összevetve színvonalas teljesítményt nyújtsak későbbi munkáim során.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Kommunikáció Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kommunikáció és médiatudomány

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kovács Antal
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Szabóné Nagy Judit
Belső
Mesteroktató; Kommunikáció Tanszék; KKK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: atomerőmű, kommunikációs kihívások, külső kommunikáció, nukleáris fizika, Paks
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 09:51
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 09:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet