A MÁV Zrt. kommunikációja az utazóközönséggel – utastájékoztatási rendszerek elemzése, megítélése utas és munkavállaló szemszögéből

Pék Bernadett (2022) A MÁV Zrt. kommunikációja az utazóközönséggel – utastájékoztatási rendszerek elemzése, megítélése utas és munkavállaló szemszögéből. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of PékBernadett_EIXQYT_Szakdolgozat.pdf] PDF
PékBernadett_EIXQYT_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

ABSZTRAKT   Szakdolgozat címe: A MÁV Zrt. kommunikációja az utazóközönséggel – utastájékoztatási rendszerek elemzése, megítélése utas és munkavállaló szemszögéből Szakdolgozat írója: Pék Bernadett Képzés típusa: Alapképzés, Nappali tagozat Neptun kód: EIXQYT Belső konzulens: Szabóné Nagy Judit Külső konzulens: Székely Bence   Dolgozatom fő témája a vasúttársaság statikus és dinamikus utastájékoztatási eszközeinek bemutatása, valamint a MÁVINFORM internetes megjelenésének vizsgálata. Kutatásom célja feltérképezni azt, hogy az utastájékoztatási eszközök megítélése utas, valamint dolgozó szemszögéből mennyire hasonló, vagy különböző. Dolgozatom elején három hipotézis állítottam fel, melyek az utasok elégedettségével, valamint tájékozódási szokásaikkal kapcsolatos volt. Célom eléréséhez kvantitatív felmérést végeztem primer kérdőív, valamint egyéni mélyinterjú segítségével. A felmérést utasok körében végeztem, míg az interjút egy utastájékoztatással foglalkozó vasúti dolgozóval. Szakdolgozatom végére megismertem, valamint szembeállítottam egymással a megkérdezett utasok és az interjúalany megítélését a vasúttársaság utastájékoztatásával kapcsolatba. Felmérésemmel célomat elértem, dolgozatom végére két hipotézis beigazolódott, míg egy megcáfolásra került.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Kommunikáció Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kommunikáció és médiatudomány

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szabóné Nagy Judit
Belső
Mesteroktató; Kommunikáció Tanszék; KKK
Székely Bence
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: MÁV-START Zrt., MÁV. Zrt, szervezeti kommunikáció, Utastájékoztatás, vasút
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 09:50
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 09:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet