Hazai piacvezető biztosító társaságok digitális kommunikációjának összehasonlító elemzése

Balog Dorottya (2022) Hazai piacvezető biztosító társaságok digitális kommunikációjának összehasonlító elemzése. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Balog Dorottya - SZAKDOLGOZAT.pdf] PDF
Balog Dorottya - SZAKDOLGOZAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 01..

Download (972kB)
[thumbnail of Balog Dorottya - bizalmassági nyilatkozat, kérelem.pdf] PDF
Balog Dorottya - bizalmassági nyilatkozat, kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának a biztosító társaságok által alkalmazott digitális marketing stratégiát veszem górcső alá. Ismertetem annak módszereit és formáit, valamint lehetőségeit. Ismertetem a szolgáltatásmarketing alkalmazhatóságát a biztosítási termékek piacán, különös figyelmet fordítva a közösségi média kommunikációjukra, valamint összehasonlítva a hazai piacvezető szereplők stratégiáját, lehetőségeit a különböző platformok tekintetében. Példákkal mutatom be az általam tapasztalt gyakorlatokat, részletezve az alkalmazott eszközök működését, funkcióit, eredményességét. Önálló kutatásom részeként stratégiai esettanulmányt készítetek a Groupama Biztosító hazai kommunikációs stratégiájáról, kiemelt figyelmet fordítva a közösségi média jelenlétére. Kérdőíves kutatásom kvalitatív szempontból vizsgálja a hazai piacon szereplő biztosítókat és azok termékeinek népszerűségét, általános ismeretét és megítélését. Vizsgálatomban az alábbi kérdésekre keresem a válaszokat: Z, Y és X generáció vélekedése a pénzügyi direktmarketing tevékenységéről, illetve biztosításokhoz kapcsolódó reklámfogyasztási szokásaik.  A kapott eredmények elemzésre kerülnek különböző statisztikai mutatókkal, kapcsolatvizsgálattal, majd lezárásként összegzem a feltárt eredményeket, felvázolom a biztosító ágazat általam teljesíthetőnek tartó esetleges fejlődési irányzatát. A témám kiválasztásában tapasztalataim is szerepet játszottak, mivel a Groupama Biztosító hazai közösségi média csatornáit menedzselem, valamint marketing kampányainak stratégiai tervezésében és kivitelezésének koordinálásában aktívan részt veszek.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Iricsek Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Kovács Ildikó
Belső
egyetemi docens; Marketing Tanszék; KKK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: biztosítótársaságok, kommunikációs stratégia, közösségi média, stratégiai esetttanulmány, szolgáltatásmarketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 09:46
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 09:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet