Import intermodális logisztikai folyamatok bemutatása, problémái és megoldási javaslatai az MSC Magyarország tekintetében

Pankász Anett Katalin (2022) Import intermodális logisztikai folyamatok bemutatása, problémái és megoldási javaslatai az MSC Magyarország tekintetében. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (795kB)
[thumbnail of Nyilatkozat.pdf] PDF
Nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (351kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának a cégen belüli import folyamatok legnagyobb problémáinak felkutatását választottam, illetve ezeknek a megoldási lehetőségeit kerestem. Azért ezt a témát választottam, hiszen a munkám során minden nap a szakdolgozatban kifejtett problémákkal találkozom, amiknek a megoldásai jelentős munkaórát felemésztenek, nem beszélve arról, hogy mekkora költségvonzatuk lehet.Az egész folyamat áttekintése, illetve elemzése után számomra meglepő volt, hogy mennyi olyan apró probléma van, amik jelentős csúszásokat, illetve extra költségeket okozhatnak. A vizsgálat előtt még úgy gondoltam, hogy nagyobb és komolyabb hibákat fogok találni, amikre nem lehet kifejezetten olyan megoldást találni, ami szinte azonnal elmulasztaná azokat, de meglepődve tapasztaltam, hogy új, online módszerekkel szinte automatizálni lehetne azokat a területeket, ahol ezek előfordulnak. A szakdolgozatom célja az volt, hogy ezeket a problémákat azonosítsam és olyan megoldási javaslatokat tudjak nyújtani, amik nem csak az ügyfelek elégedettségét növelhetnék, de a mi munkánkat is megkönnyíthetné, így a hibák megoldására szánt időt hasznosabb feladatokra fordíthatnánk. A megoldásra tett javaslatom kifejlesztése, ugyan költséges lenne és hosszabb időt venne igénybe, de úgy gondolom, hogy hosszútávon visszahozná a fejlesztésekre szánt időt és energiát, hiszen a mai modern, rohanó világban a legfontosabb hatalom az információ, így egy szinte automatizált, naprakész információkkal rendelkező rendszer, előnyt biztosíthatna a versenytársakkal szemben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mosonyiné Ádám Gizella
Belső
Mesteroktató; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK
Tóth Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: árufuvarozás, fuvarozás, import, konténerizáció, közúti árufuvarozás, nemzetközi árufuvarozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 11. 09:46
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 11. 09:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet