SAP fejlesztés a Siemens Healthcare Kft.-nél

Molnár Renáta (2021) SAP fejlesztés a Siemens Healthcare Kft.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Molnár Renáta_I39269_SAP fejlesztés a Siemens Healtcare Kft-nél...pdf] PDF
Molnár Renáta_I39269_SAP fejlesztés a Siemens Healtcare Kft-nél...pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 14..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (364kB)
[thumbnail of BA_O_Molnár_Renáta.pdf] PDF
BA_O_Molnár_Renáta.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 14..

Download (216kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom során az új rendszernek bevezetésének folyamatát vizsgáltam és a korábban használt rendszerrel vetettem össze. A cél az volt, hogy belelássak egy nagy cég rendszer fejlesztésébe és minél több folyamat részét elemezni tudjak. A kutatási módszerem egy interjú segítségével valósult meg ahol közelebbi betekintést kaphattunk a folyamatokról és hogy ez a gyakorlatban miként is zajlott. Az első részben letisztáztam a vállalat irányítási rendszer fogalmát. A második részben a bevezetésének a folyamatát vittem végig. A bázis országokkal kezdődött a folyamat, majd további 3 hullámban zajlottak le. Egy-egy hullám bevezetése nagyon hosszú folyamatot vett igénybe, ezeket a főbb egységeket fázisnak neveztem és azokon belül találhatóak még részek is. Minden fázis részletesen bemutatásra került, mert fontosnak tartottam bemutatni, hogy hogyan is zajlik egy ilyen, ami érdekes lehet mások számára is.  A harmadik részben összehasonlítottam a régi és az új rendszer egyes funkcióit, amiket a mindennapokban is használtunk/használunk, hogy pontosan ezek miként is változtak meg. Ennél a résznél látszódik a legjobban a két rendszer közötti különbség és hogy miért is volt érdemes egy új rendszert fejleszteni. A folyamatok felgyorsultak és több minden automatizálva lett, ezáltal gördülékenyebb a munka és kevesebb a manuális lépés. Szakdolgozatom negyedik, egyben záró fejezetéül egy interjú szolgál, amit a szerviz gazdasági igazgatóval, egyben a külső konzulensemmel, készítettem. Az interjú során kitértünk a folyamat nehézségeire és akadályaira, előnyök és hátrányok, változások és a végén pedig, tanulságok és javaslatokról is szó volt, a további hullámokban résztvevők számára. A szakdolgozatom során sikerült megismerkednem a bonyolult folyamatokkal és belátni, hogy mennyi ember dolgozhat egy ilyen projekten, mennyi munka, kitartás és türelem kell hozzá, hogy minden sikeresen létrejöjjön. Ennek a kitalálásához és az egész folyamat tervének megalkotásához is rengeteg utána járás és erőfeszítés volt szükséges, hogy pontosan követhető legyen, ne maradjon ki semmilyen fontos lépés.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Divós Anita
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Dobák Dóra
Belső
főiskolai docens; Gazdaságinformatika Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fejlesztés(ek), folyamatelemzés, SAP, Siemens, szabványosítás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:54
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet