A távmunka és az otthoni munkavégzés (home office) lehetőségei, munkaszervezési kihívásai, hatékonysági kérdései

Tóth Nikol Tamara (2021) A távmunka és az otthoni munkavégzés (home office) lehetőségei, munkaszervezési kihívásai, hatékonysági kérdései. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of A-távmunka-és-az-otthoni-munkavégzés-home-office-lehetőségei-munkaszervezési-kihívásai-hatékonysági-kérdései.pdf] PDF
A-távmunka-és-az-otthoni-munkavégzés-home-office-lehetőségei-munkaszervezési-kihívásai-hatékonysági-kérdései.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_TÓTH_NIKOL_TAMARA.pdf] PDF
BA_O_TÓTH_NIKOL_TAMARA.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (272kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája a távmunka és az otthoni munkavégzés (home office) lehetőségei, munkaszervezési kihívásai, hatékonysági kérdései. A COVID 19 elnevezésű világjárvány bekövetkezését követően rendkívül sok embernek kellett a normál munkavégzésről áttérnie az otthoni munkára Kutatásom célja tehát az információgyűjtés, mely által szeretném megismerni az egyének véleményeit ezen aktuális helyzettel kapcsolatban. Ennek értelmében rávilágítok a nehézségekre, kihívásokra, amikkel szembesültek az adott időszak során, emellett a pozitívumokat is kiemelem, amiket az otthoni munkavégzés kapcsán állapítottak meg. Ezen kívül a csoport tagjainak összetartó elemét, a projektvezető perspektíváját részletesebben, egy mélyinterjú formájában fogom ismertetni, ahol lehetőséget kínálok az általam megfogalmazott kérdések tetszés szerinti részletességű megválaszolására. Kutatásom célja tehát az információgyűjtés, mely által szeretném megismerni az egyének véleményeit ezen aktuális helyzettel kapcsolatban. Ennek értelmében rávilágítok a nehézségekre, kihívásokra, amikkel szembesültek az adott időszak során, emellett a pozitívumokat is kiemelem, amiket az otthoni munkavégzés kapcsán állapítottak meg. Ezen kívül a csoport tagjainak összetartó elemét, a projektvezető perspektíváját részletesebben, egy mélyinterjú formájában fogom ismertetni, ahol lehetőséget kínálok az általam megfogalmazott kérdések tetszés szerinti részletességű megválaszolására. A primer és szekunder kutatásom közös célja a munkavállalók helyzetének vizsgálata a járvány kitörése óta, a bekövetkezett változások felmérése, a fennálló helyzet alatt kialakult új szokásaik, hatékonyság becslése. Emellett megvizsgálom, hogy a releváns szegmens magánéletére közvetett módon milyen változásokat okozott a világjárvány, melyben mind a fizikai, lelki, emocionális részletekre kitérek, hiszen ezek korrelálhatnak a kutatásom két másik vezérvonalának tekinthető témakörrel: milyen kihívásokat azonosítunk a munkaszervezéssel, és összességében milyen lehetőségeket realizálhatunk. Ezen kutatásban a szakértők azon módszerei kerültek megvizsgálásra, melyeket a távmunkához történő adaptációhoz alkalmaznak a COVID-19 pandémia során. Több különböző szempont kerül megvizsgálásra, ilyen például a munkavállalói elégedettség, telekommunikációval kapcsolatos kihívások, produktivitás.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Eckert Bálint
Belső
Mestertanár; Menedzsment Tanszék; PSZK
Szabó Viktor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: home office, koronavírus-járvány (COVID-19), munka-magánélet, produktivitás, távmunka
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:52
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet