A szervezet iránti elkötelezettség vizsgálata a nemzedékek és a vezetői attitűd tükrében az OTP Bank Nyrt.-nél

Milus Edina (2021) A szervezet iránti elkötelezettség vizsgálata a nemzedékek és a vezetői attitűd tükrében az OTP Bank Nyrt.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Milus Edina.pdf] PDF
Szakdolgozat_Milus Edina.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 13..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (270kB)
[thumbnail of BA_O_Milus_Edina.pdf] PDF
BA_O_Milus_Edina.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 13..

Download (383kB)

Absztrakt (kivonat)

Kulcsszavak: elkötelezettség, bank, vezetői attitűd, generációk, HR Az elmúlt évtizedek során egymás utáni változások jellemezték a munka világát, ennek egyik következménye, hogy napjaink munkaerőpiaci kihívásainak egyik fő problémaköre a munkaerő-hiány, egy másik pedig a minőségi, képzett munkaerő megtartása. Minden ágazatban, így a banki szférában is jellemzővé vált, hogy az egyre nagyobb fluktuáció mellett, egyre nehezebbé vált a megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása. Ma már általánosan elfogadott és bizonyított az állítás, hogy a tapasztalt, képzett, szakértelemmel bíró munkavállaló az egyik kulcsa a szervezet jó teljesítményének, ezáltal pedig jövedelmezőségének és nyereségességének. Nem meglepő tehát, hogy a XXI. század során az emberi erőforrás-menedzsment (EEM) egyik legfontosabb feladatává ezen munkaerő felkutatása, illetve kiválasztása vált. Napjaink változó tendenciái, a globalizáció, az egyre nagyobb mértékű mobilitás, az önmegvalósítás és függetlenség iránti vágy, vagy például a szervezetek közötti verseny a jó munkaerő megszerzéséért, újabb kihívások elé állította a szakembereket az EEM területén. Szükségessé vált egy olyan stratégia megalkotása, amelynek célja az, hogy elősegítse és fokozza az alkalmazottak adott szervezethez való kötődését, mely által az egyén és a munkahelye között egyfajta hosszútávú és kölcsönös együttműködés alakulhat ki, amely mindkét fél részére pozitív hatásokat gyakorol. Ebből is látható tehát, hogy a szervezeti elkötelezettség fogalmának vizsgálata, a kialakulását befolyásoló tényezők felkutatása egy kulcsfontosságú kérdéssé nőtte ki magát napjainkra. Ezért is tartottam fontosnak, hogy saját munkahelyem keretei között én is megvizsgálhassam az általam feltett kérdések létjogosultságát a témában. Szakdolgozatomban két fő vonal mentén vizsgáltam a szervezeti elkötelezettséget: generációk és vezetői stílus, attitűd.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Biczókné Németh Gabriella
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Krajcsák Zoltán
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bank, elkötelezettség, generációváltás, HR, vezetői kompetencia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:51
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet