Informatikai rendszerek bemutatása, szervezése és fejlesztése

Ser Levente (2021) Informatikai rendszerek bemutatása, szervezése és fejlesztése. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Ser_Levente_Záródolgozat_ZZLDMA.pdf] PDF
Ser_Levente_Záródolgozat_ZZLDMA.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (898kB)
[thumbnail of Ser Levente Összefoglalo ZZLDMA.pdf] PDF
Ser Levente Összefoglalo ZZLDMA.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (210kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom célja az volt, hogy feltérképezzem a vállalatirányítási rendszereket, kiemelten az SAP ERP rendszerét, bemutassam az SAP ERP főbb jellemzőit, típusait, moduljait, majd felvázoljak egy esetleges fejlesztési lehetőséget az incidens kezelés területén.  A záródolgozatba bemutatásra kerül, hogy mit is jelent egy vállalatirányítási rendszer, milyen jellemzői vannak, milyen előnyökkel illetve hátrányokkal bír, illetve milyen vállalkozások milyen arányban használják a vállalatirányítási szoftvereket, diagramon is szemléltetve. Láthatunk felsorolva pár vállalatirányító rendszert, ezeknek a jellemzői, illetve hogy kis vagy közép méretű vállalkozás számára javasolt a használata, esetleg nagyvállalat számára.Kapunk egy bővebb jellemzést az SAP–ról általánosságba, illetve az SAP ERP rendszer jellemzőiről. Összehasonlításra és elemzésre kerül továbbá az SAP régebbi rendszere (R/3) illetve ECC a SAP HANA/S/4 HANA-val szembe. Ezután láthatjuk az SAP főbb moduljait, illetve ezek jellemzőit, majd a  PLM, vagy termékéletciklus-menedzsment főbb tulajdonságait  ami azért is fontos, mert a munkahelyemen is ezen a részlegen dolgoztam. Felvázoltam még több munkafolyamatot amiben részt vettem, illetve bővebb jellemzésre került az incidens kezelés, melynél felvázoltam egy esetleges fejlesztési lehetőséget, ami meggyorsíthatná, illetve hatékonyabbá tehetné a munkafolyamatot, illetve konzekvenciát vontam le, miért érdemes egy vállalatnak használni az SAP ERP rendszerét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szigili Krisztina
Külső
Mestertanár; Gazdaságinformatika Tanszék; PSZK
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: információs-rendszer, statisztikai adatok, termelési-logisztikai rendszerek, vállalati információs rendszer, vállalatirányítás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:50
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet