HtvP logisztikai tervezés bemutatása az elsőminta megrendelés folyamatán keresztül

Koroknai Emese (2021) HtvP logisztikai tervezés bemutatása az elsőminta megrendelés folyamatán keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of HtvP logisztikai tervezés bemutatása az elsőminta megrendelés folyamatán keresztül.pdf] PDF
HtvP logisztikai tervezés bemutatása az elsőminta megrendelés folyamatán keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 13..

Download (1MB)
[thumbnail of Titoktartási.pdf] PDF
Titoktartási.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (183kB)
[thumbnail of Összefoglalás.pdf] PDF
Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 13..

Download (217kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom témája a logisztikai tervezés bemutatása az elsőminta megrendelés folyamatán keresztül. Azt a területet választottam amire a gyakornoki feladataim során a legnagyobb rálátásom volt. A logisztikai tervezési feladatok közt ez folyamat volt ahol a legtöbbet tanultam. ahhoz, hogy jobban megismerjem az első minta tervezést az egyik társosztállyal kellet felvennem  a kapcsolatot, hogy jobban beleláthassak ebbe a folyamatokba.  A részlegspecifikus bevezető oktatás során a QNP[1][2] társosztály segítségével átfogóbb képet kaphattam az Elsőminta megrendelésről és  a POST-ról azaz a POrtal Sampling Tracking felületről.   Dolgozatomat  a késztermék vevői tervező folyamatok elhelyezése a szervezeten belül. Bemutatom a vevői tervező munkakört, majd a globális chiphiányról is ejtek pár szót.  Megismertetem a Bosch által használt integráltvállalatirányítási rendszert és az általam használt tranzakcióit. Lesz még szó az elsőmintázási típusok, és azok elsőmintázási folyamatairól és a hozzájuk tartozó szabványokról és azok rövid magyarázatáról.. Ezután a POST története bemutatásával, a gyárba érkező igények feldolgozásáról és annak folyamatával folytatom, majd a logisztikai osztályra beérkező kérések feldolgozásáról lesz szó. Első részletezett elem a POrtal Sampling Tracking platform. Bemutatom a rendelési folyamatot minőség menedzsment társosztály részéről és logisztikai tervezési oldalról is. Továbbá Operatív munkám során adódó hátráltató tényezőkről és a jövőben lévő esetleges kihívásokról lesz szó. Végül záródolgozatom utolsó fejezetében kifejtem miért választottam ezt a folyamatot, mit tanultam a vevői tervezésen töltött gyakornoki időm alatt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bakalár Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: autóipar, chiphiány, POST rendszer, SAP, vevők
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:49
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet