Az egyéni vállalkozás indításával kapcsolatos tervezési, szervezési feladatok, különösen a számviteli teendőkre vonatkozóan

Vozár Mercédesz (2021) Az egyéni vállalkozás indításával kapcsolatos tervezési, szervezési feladatok, különösen a számviteli teendőkre vonatkozóan. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat, 2021. évi.pdf] PDF
Szakdolgozat, 2021. évi.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (792kB)
[thumbnail of Összefoglalás.pdf] PDF
Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (156kB)

Absztrakt (kivonat)

A nevem Vozár Mercédesz (UTO8VV),levelező munkarend, felsőoktatási szak, vállalkozási szakirány. Értesítési címem: 5661 Újkígyós, Dohány utca 9., telefonszámom: +36-70/560-15-70, vozarmerci@gmail.com.  A dolgozatom címe: Az egyéni vállalkozás indításával kapcsolatos tervezési, szervezési feladatok, különösen a számviteli teendőkre vonatkozóan  A záró dolgozat készítésének helye 5600 Békéscsaba, Kinizsi utca 4-6., Magnus Finance Kft. Szakdolgozatom témáját olyan céllal választottam, hogy mindenképp érdeklődéssel legyek az adott téma iránt.      Külső konzulensem neve és beosztása: Pocsai Enikő, könyvelő. Elérhetősége: pocsaieniko5@gmail.com, illetve +36-70/278-87-62  Összefoglaló    A családomban, habár több társasági vállalkozás is megtalálható, egyéni vállalkozással még nem állt módomban találkozni, pláne nem belelátni a működésbe, illetve a megelőző teendőkbe. Nem titkolt szándékom is továbbá, hogy ezen a területen mélyebb tudást szerezzek, hiszen a közeljövőben én is egyéni vállalkozásba szeretnék kezdeni, és nem árt ennek tudatos felépítése már a legelején.       Úgy gondolom, hogy az egyéni vállalkozók kapcsán elmondható, nincsenek megfelelően tájékoztatva, nem néznek alaposan utána a vállalkozói lét alapfeltételeinek, akár egy szakember segítségével, hanem sokszor csak úgy, más hozzá nem értő személy javaslatára kérvényezik az egyéni vállalkozóvá válást, vagy rosszabb esetben saját maguk indítják el ennek a folyamatát, figyelmen kívül hagyva a szakmai részét.          Véleményem szerint sikerült megfelelően utánajárni és összefoglalni a dolgozatomban a kellő információkat az egyéni vállalkozás szervezési, tervezési feladatait tekintve, különösen a számviteli teendőkre nézve. Bízom benne, hogy megfogalmazásaim érthetőek és relevánsak, valamint, hogy a dolgozatom olvasása közben más érdeklődését is felkelthetem vele, vagy csak a meglévő tudását ki tudom bővíteni.       A dolgozatom megírása során rengeteg hasznos és naprakész információval gyarapítottam ismereteimet, igazán csak most ismerhettem meg a vállalkozóvá válás folyamatát, valamint működésének pontos feltételeit.       Ki merem jelenteni, hogy megfelelő tájékoztatást tudnék adni egy családtag vagy éppenséggel egy harmadik személy számára.         Azáltal, hogy ismereteimet ebben a témában továbbfejlesztettem, egy megfelelő képet kaptam arról, hogyan kell belekezdeni egy vállalkozás indításába, milyen kötelezettségekkel jár, milyen adózási módok közül lehet választani.       Mindent egybevetve úgy érzem, bátrabban fogok tudni belekezdeni az egyéni vállalkozásba, mikor majd eljön annak az ideje, hogy vállalkozóvá váljak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Pocsai Enikő
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: egyéni vállalkozás - egyéni vállalkozó, járulékok, KATA, ügyfélkapu, webes ügysegéd
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:47
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet