Motivációs eszközöket érintő változások a járványügyi helyzet kialakulása óta - egy irodatechnikai- és informatikai középvállalatnál

Schlee Leila Éva (2021) Motivációs eszközöket érintő változások a járványügyi helyzet kialakulása óta - egy irodatechnikai- és informatikai középvállalatnál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Schlee Leila Éva FCL6BP_EE Szakdolgozat.pdf] PDF
Schlee Leila Éva FCL6BP_EE Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Schlee Leila FCL6BP Titkosítási kérelem 2021.pdf] PDF
Schlee Leila FCL6BP Titkosítási kérelem 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (468kB)
[thumbnail of Szakdolgozat_Témavázlat BA_O_Schlee_Leila_Éva.pdf] PDF
Szakdolgozat_Témavázlat BA_O_Schlee_Leila_Éva.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 11..

Download (402kB)

Absztrakt (kivonat)

A járványhelyzet különböző nehézségeket okozott az emberek életében, főként a normál életvitelünket tekintve. A bezártság, a mozgáskorlátozottság, a gyermekek otthoni felügyelete- és tanítása, a vásárlások korlátozása, a járványügyi helyzet nyomonkövetése, rossz esetben a családokban lezajló betegségek, akár halálesetek átélése és az ezek miatt kialakult stresszhelyzet a mentális és egyéb egészségügyi állapotok romlásához vezetett, szinte minden családnál világszerte.  Ez Magyarországon se történt másként. Meglátásom szerint a pandémia minden munkavállalóra hatással volt akár családi, anyagi vagy egészségügyi értelembe véve. Sajnos a fenti állapot velejárója, hogy egy ilyen időszakot átélő társadalomban a munkavállalók nagy számú érintettsége által, a negatív hatások kihatnak a munkához való hozzáállásra, a képességekre és ezáltal az elvégzett munkára, melynek kényszerű következményeként a munkahelyekre- és a munkáltatókra szintén. A hirtelen megváltozott kommunikációs lehetőségek a munkaeszközök változtatásával is jártak, ezért vizsgálni kívánom, hogy elégedettek-e a jelenlegi működéssel és milyen mértékben növelte vagy csökkentette munkahelyi hatékonyságukat? Mely motivációs eszközöket érdemes megtartani, melyek feleslegesek vagy igényelnek módosított változtatást, illetve milyen új eszközök alkalmazása lenne még a továbbiakban indokolt?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Ambrus András
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Faragóné Lepp Katalin
Belső
Mestertanár; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: javadalmazás, koronavírus-járvány (COVID-19), motiváció, ösztönzési rendszer, távmunka, teljesítmény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:46
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet