A toborzás-kiválasztás folyamata és kihívásai a Paks II. Zrt.-ben

Tell Vivien (2021) A toborzás-kiválasztás folyamata és kihívásai a Paks II. Zrt.-ben. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Tell Vivien_szakdolgozat.pdf] PDF
Tell Vivien_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2051. December 13..

Download (733kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Tell Vivien.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Tell Vivien.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (229kB)
[thumbnail of BA_O_Tell_Vivien.pdf] PDF
BA_O_Tell_Vivien.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2051. December 13..

Download (222kB)

Absztrakt (kivonat)

Minden szervezet számára kulcsfontosságú szerepet tölt be az hiányzó tehetségek, munkaerő felkutatása, bevonása, valamint megtartásuk is újabb kihívásokkal járhat. A kívánt munkaerő, a betöltetlen pozícióra alkalmas jelölt felkutatása, kiválasztása nem egy nehézséget von maga után. Bizonyos területeken, jelen esetben a nukleáris iparágban, felmerülő speciális szakember igény lényegesen nagy nehézségekkel járhat, főleg egy olyan társaság életében, ahol elengedhetetlen a megfelelően képzett munkaerő megtalálása. Kutatásom során sikerült egy olyan problémát feltárnom, amellyel az általam vizsgált Társaság nap mint nap szembesül. A Paks II. Zrt. esetében is vannak bizonyos munkaterületek, melyekre nehezen találnak megfelelő szakembert, mivel a nukleáris iparág megkívánja a speciális műszaki végzettséget, tapasztalatot. Nehéz megtalálni az olyan munkaerőt, aki rendelkezik nukleáris tapasztalattal. A toborzási és kiválasztási folyamatokra nagy hatást gyakorol a munkaerőpiac, a munkaerőpiaci kínálat, valamint a munkaerőpiacra újonnan belépő generáció munkavállalóinak az eddigiektől eltérő igényei és elvárásai. Egyértelműen megállapítható, hogy a nukleáris iparban a toborzás-kiválasztás nem könnyű. A rendszerüket a specifikus tudású, tapasztalatú jelöltek megtalálása nehezíti meg nagyrészt, de legfőképpen az, hogy nagyon kevés az ilyen jelölt. A két területen, ahol nehézségekbe ütköznek a toborzás és kiválasztás során az az irányítástechnika és az építészet. A helyhez kötöttségük már korábban is adott volt, így ez nem egy újkeletű probléma. Dolgozatomban arra tettem javaslatot, hogyan tudná könnyebbé tenni a Társaság a toborzási, kiválasztási folyamatokat. Mindez nagyon fontos, mivel a projekt megvalósulásához rendkívül magas és kellően elkötelezett munkavállalókra lesz igény.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Somogyi Anikó
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Szirtesné Kiss Ágota
Belső
nyelvtanár; Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kihívások, kiválasztás, munkaerő biztosítás, munkaerő kiválasztás, munkaerő toborzás, munkaerőhiány, munkaerőpiac, toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:45
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:45

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet