Ügyfélkapcsolatok kezelése és belső ügyfél menedzsment egy lakásfejlesztő cég szemszögéből

Kokány Vivien Gréta (2021) Ügyfélkapcsolatok kezelése és belső ügyfél menedzsment egy lakásfejlesztő cég szemszögéből. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat.pdf] PDF
Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 09..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási.pdf] PDF
titkosítási.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (56kB)
[thumbnail of Záródolgozat összefoglalás Kokány Vivien Gréta.pdf] PDF
Záródolgozat összefoglalás Kokány Vivien Gréta.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 09..

Download (347kB)

Absztrakt (kivonat)

A záródolgozatom témája szorosan kapcsolódik a céghez, ahol a szakmai gyakorlatomat végeztem. A Cordia, mint ingatlanfejlesztő cég volt, amit választottam. Az első interjú során szimpatikus volt számomra, hogy emberekkel foglalkozhatok. A cégen belül az ügyfélkapcsolati osztály gyakornoka voltam. Az ügyfelekkel történő kommunikáció volt a legfőbb feladatom, mindezen kívül bele láttam a cég mindennapi tevékenységeibe, és az ingatlanokhoz köthető összes dokumentumot is megismertem. Továbbá az archiválás során ezeket a dokumentumokat kellett, nagy odafigyeléssel kezelnem. Számos készséget sajátítottam el a 14 hét alatt, illetve számos készségem fejlesztésére volt lehetőségem. Szakmai szemmel tekintettem az egész ügyfélkapcsolat kezelésre, és nagyszerűen tudtam kamatoztatni az elméletben tanultakat. Számos forrásból dolgoztam, kutatásokat végeztem és összegeztem ezek mondanivalóját. Az ügyfélkapcsolatokon belül a legbővebben a CRM rendszerről írtam, hiszen egy ilyen rendszer elengedhetetlen egy fejlődni kívánó vállalat számára. Ennek az előnyeit, funkcióit, céljait szedtem össze, majd szembeállítottam a gyakorlati helyemen tapasztaltakkal. Fontos szempont volt továbbá az ügyfelek értékelési szempontjai, a kapcsolatteremtés és kapcsolattartás említése, hiszen ezek elengedhetetlenek. Majd az ügyfélszolgálat fontos szerepe került elő, ahol minden ilyen területen dolgozó munkavállalót rendkívül fontos szerepét taglaltam a vállalat életében. Megfelelő, azaz kedves attitűddel, magas érzelmi intellingenciával, és őszinte empátiával rendelkező dolgozó szükséges a vevőmegtartás érdekében is. Hiszen sokkal szívesebben fordulnak majd vevőink újra a céghez, amennyiben megértő figyelemmel hallgatjuk meg a problémáikat. A belső ügyfélmenedzsment is meghatározó egy vállalat életében, mert ha nincsenek elégedett munkavállalók, nincsenek elégedett ügyfelek sem. Kifejtettem a belső marketing kommunikációs feladatkörét, legfontosabb alapelveit, és a belső marketing alapelveit is. Majd ezután a szakmai gyakorlat alatti saját tapasztalataimat gyűjtöttem egy csokorba, azt, hogy mindezek a Cordiánál miképpen működnek. Azokról is szó esett, hogy a cégnél milyen továbbképzési lehetőségek vannak, hogyan segít a vállalat a munkavállalóinak abban, hogy tovább tudják fejleszteni önmagukat. Továbbá a jelenlegi vírushelyzetben mutatott magatartását is megemlítettem, hogyan segít a munkavállalóknak abban, hogy megőrizhessék egészségüket. Számtalan elismerésreméltó dolgot említettem, amivel könnyebbé teszik a dolgozók életét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Moksony-Gál Györgyi
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adatbázis, belső ügyfélmenedzsment, Cordia, CRM, ügyfélkapcsolat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:44
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:44

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet