Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés, és a bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok

Kiss Lívia (2021) Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés, és a bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Budapesti Gazdasági Egyetem szakmai beszámoló és záródolgozat.pdf] PDF
Budapesti Gazdasági Egyetem szakmai beszámoló és záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (873kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (208kB)

Absztrakt (kivonat)

ÖSSZEFOGLALÁS    A felsőoktatási szakképzésben folytatott tanulmányomat egy záródolgozat megírásával és védésével fejezem be, melynek címe: Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés a bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok. Szerencsésnek mondhatom magamat, mivel a gyakorlatomat a munkahelyemen végezhettem a K&H Bank Zrt. siófoki fiókjában. A bankfiókban Univerzális tanácsadóként a lakossági ügyfelek számlavezetésével, biztosításaival, megtakarításaival, befektetéseivel és személyi kölcsönökkel foglalkoztam. Előtte két évig a bank központi épületében telefonon keresztül segítettem a lakossági ügyfelek számlavezetésében. Ez alatt a három év alatt úgy gondolom, hogy a számlavezetés, számlanyitás került hozzám a legközelebb, ezért éreztem úgy, hogy az általam választott téma lesz a megfelelő. Fő célomnak tartom, hogy a tanulmányaimban és munkámban is folyamatosan fejlődhessek és új dolgokat tanulhassak, ezért a gyakorlati időm során örömmel töltött el, hogy a saját munkaköri feladataimon kívül volt lehetőségem bele látni a vállalati ügyintézés néhány részletébe is. A gyakorlati beszámolóm írása során a bank történetét és szerkezeti felépítését is jobban megismerhettem. Bemutatom benne a számlanyitás és a számlamegszüntetés fontos lépéseit és a feltételeit, majd pedig körül járom a lakossági és a vállalati számlacsomagokat, amik közül az ügyfeleknek lehetőségük van választani. A választásukban mindig az igényeiknek megfelelően nyújtunk segítséget. A számlacsomagokat követően a bankkártya típusokat és azok előnyeit és hátrányait mutatom be. A záródolgozatom esetében a lakossági ügyintézéshez tartozó feladatokat szerettem volna részletesebben bemutatni. Ismertetem a számlavezetés elemeit, feladatait. A pénzforgalmi számlavezetéssel kapcsolatos tudnivalókat és a számlanyitás fontos lépéseit és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat. Az információ és adatgyűjtés során úgy gondoltam, hogy a legkézzelfoghatóbb és való adatokat akkor kapom, ha a konkrét kérdéseimre egy általam készített kérdőívet válaszolnak meg az emberek. Célom az volt, hogy több témát érintsek és ezek által megismerjem a bankokról alkotott véleményüket. Kíváncsisággal töltött el elemzést végezni és látni, hogy az emberek miként vélekednek a digitális fejlődés hatásairól.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Molnárné Osztermayer Orsolya
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: banki szolgáltatás(ok), bankszámlanyitás, fizetési rendszer, pénzforgalom, számlakezelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:43
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:43

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet