Felhőalapú jegykezelési rendszer és digitális munkafolyamatok kialakítása egy nagyvállalatban

Teknős Olivér (2021) Felhőalapú jegykezelési rendszer és digitális munkafolyamatok kialakítása egy nagyvállalatban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Teknős_Olivér_Felhőalapú jegykezelési rendszer és digitális munkafolyamatok kialakítása egy nagyvállalatban.pdf] PDF
Teknős_Olivér_Felhőalapú jegykezelési rendszer és digitális munkafolyamatok kialakítása egy nagyvállalatban.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. Október 28..

Download (4MB)
[thumbnail of BA_titkosítás_Teknős_Olivér.pdf] PDF
BA_titkosítás_Teknős_Olivér.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of BA_O_Teknős_Olivér.pdf] PDF
BA_O_Teknős_Olivér.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. Október 28..

Download (314kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom célja volt, hogy betekintést nyújtsak egy nagyvállalat felhőalapú jegykezelési platformjába és átfogóbb képet adjak ennek a működéséről, illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról. A bevezetés után majdnem másfél évvel később kerültem a cégbe, mint gyakornok, és itt találkoztam először a ServiceNow-val. Ennek apropóján fogalmazódott meg bennem a szakdolgozatom témájának az ötlete, ami a rendszernek a bemutatásán alapszik, továbbá az implementálás előzményeit vizsgálja.  A megvalósítási cél megfogalmazása után megnéztük a rendszer működését egy szabadon szerkeszthető környezeten belül, előre felkonfigurált példákon szemléltetve. Itt végig mentünk egy tablet rendelésének az útján, láthattuk miként generálodig le egy rendelési munkament, mind portál, mind platform oldalról. Megfigyelhető volt milyen módon jelenítődik meg a platformon, mint jegy, mindemellett milyen működési elv alapján mennek végbe a jegykezelési tevékenységek. Megfogalmazásra került a vállalati arculatra való átformálásának a változásai, licenceléssel kapcsolatos gondolatok, Helpdesk számára szánt felület kezelésének a módja, Riportálás és tudásbázis oldalának a meghatározásai, és pár fogalmat is tisztáztam (ITSM, ITIL, SLA, Change, Általános/ServiceNow fogalmak). Fiktív mintát készítettem a portál felületre, az általunk használt üzleti folyamatok végrehajtásának a mintájára.Személyes véleményem szerint manapság már elengedhetetlen egy hasonló szolgáltatásmenedzsment alkalmazás, főként egy nagyvállalatban, ennek hatására kérdőívet töltöttem ki azokkal a kollégáimmal, akik meglévő vagy új igények kialakításában vettek részt, kérték a segítségünket. Az összefoglalásban kielemeztem a begyűjtött információkat, ami beigazolta azt a feltételezésem, hogy amit régen papíron, e-mailben vagy egyéb más csatornán folytatott igénylési feladatokat a ServiceNow rendszer meggyorsította, kényelmesebbé tette, nemcsak a megoldói oldalról, hanem felhasználói szemszögből is, mivel a szolgáltatási szerződésben foglalt rendelkezésreállás, teljesítési idő ezt megköveteli. Az alacsony kódolású irányvonalat követi maga a rendszer, ez a jövőben nagyban a vállalat javára fog válni, mivel minden külső beavatkozás nélkül olyan kivitelezési lehetőség lesznek megvalósíthatóaik, amelyek, máshol akár komoly anyagi ráfordítással járnak a hasonló kategóriájú fejlesztések.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bendes László
Belső
Mesteroktató; Alkalmazott Kvantitív Módszertan Tanszék; PSZK
Galambos Zsombor Miklós
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: felhőalapú, ITIL, jegykezelés, ServiceNow, workflow
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:42
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:42

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet