Munkahelyi motiváció alakulása a home office bevezetése után a Process Solutions Kft.-nál

Kovács Viktória (2021) Munkahelyi motiváció alakulása a home office bevezetése után a Process Solutions Kft.-nál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kovács_Viktória_szakdolgozat_PSZK.pdf] PDF
Kovács_Viktória_szakdolgozat_PSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 04..

Download (716kB)
[thumbnail of Kovács_Viktória_Titkosítási_kérelem.PDF] PDF
Kovács_Viktória_Titkosítási_kérelem.PDF
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (170kB)
[thumbnail of BA_O_Kovács_Viktória.pdf] PDF
BA_O_Kovács_Viktória.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 04..

Download (675kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom középpontjában a home office alatti munka iránti motiváció áll. Munkám célja a Covid-19 világjárvány során bevezetett és azóta is alkalmazott home office fogalmának megismerése, továbbá azon tényezők feltárása, melyek elősegítik a motiváció fenntartását az otthoni munkavégzés során, illetve megismerni a Process Solutions Kft. munkavállalóinak véleményét az új munkavégzésről és annak alkalmazásban maradásáról. Négy hipotézist fogalmaztam meg, melyek a home office okozta elszigeteltség negatív hatására, az otthoni munkavégzés rugalmasságára, a home office vírus utáni alkalmazására és a munka-magánélet egyensúly gördülékenyebb kialakítására vonatkoztak. Kutatásomat interjú helyett kérdőíves formában készítettem el, mely 16 kérdésből állt, ezek közül a hat demográfiai kérdésen kívül 10 az otthoni munkavégzésre és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésére vonatkozott. A kérdőívet a Process Solutions Kft. belső levelezési rendszerén küldtem ki a kiválasztott pozíciókban dolgozóknak, így 103 kitöltés érkezett. Mindegyik hipotézisem részben beigazolódott, vagyis több kitöltőre negatív hatással volt a home office okozta elszigeteltség, azonban pozitívan hatott az otthoni munkavégzés rugalmassága. A munkavállalók igényelnék a home office alkalmazását a vírus után is, valamint sokkal gördülékenyebben alakítják ki a munka és magánélet egyensúlyát az otthoni munkavégzés során. Összességében kiderült, hogy az új munkaforma bevezetése pozitív hatást gyakorolt a Process Solutions Kft. munkavállalóira.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Faragóné Lepp Katalin
Belső
Mestertanár; Menedzsment Tanszék; PSZK
Kovács Eliza
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: home office, motiváció, munka-magánélet egyensúly, munkamotiváció, otthoni munkavégzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:41
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:41

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet