Felelős vállalat – felelős munkavállaló: Vonzó-e a vállalati felelősségvállalás a jelenlegi és potenciális munkavállalók számára?

Kovács Lili Adél (2021) Felelős vállalat – felelős munkavállaló: Vonzó-e a vállalati felelősségvállalás a jelenlegi és potenciális munkavállalók számára? Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kovács Lili Adél - Szakdolgozat.pdf] PDF
Kovács Lili Adél - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of BA_O_Kovács_Lili_Adél.pdf] PDF
BA_O_Kovács_Lili_Adél.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (298kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a munkavállalók vállalati társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos vélekedését vizsgáltam és vetettem azt össze a szakirodalommal, korábbi kutatásokkal. A szakirodalmi részben a CSR fogalmának tisztázása után bemutattam az általam fontosnak vélt elméleteket és modelleket időrendi sorrendben, ezzel egyidejűleg a CSR történetének bemutatását is elvégeztem. Ezt követően több szempontból is megvizsgáltam a felelősségvállalás kérdését, például, hogy ki a felelős valójában, elemeztem a magyar helyzetet, majd kitértem a munkavállalókat célzó CSR-tevékenységekre és bemutattam 3 kutatást, amely a CSR álláskeresés során való figyelembevételére fókuszált. Fontosnak tartottam a vezetői szerep megemlítését, hiszen elképesztően sok múlik rajtuk. Ezt követően bemutattam további kutatásokat (főként a CSR és álláskeresés tekintetében), amelyeket a későbbiekben a saját kutatásom elemzésekor is felhasználtam, majd a valódi felelősség és zöldrefestés témáját jártam körbe. Végezetül pedig a CSR előnyeit és „hátrányait”, vagyis veszélyeit összesítettem.Kutatási kérdéseim a következők voltak: Az álláskeresők a jelentkezésüket megelőzően részletesen tájékozódnak a preferált vállalatok felelősségvállalásáról? Vonzóan hat a vállalati felelősségvállalás a munkavállalók számára? Ha igen, akkor ez mennyiben befolyásolja a vállalat „presztízsét”, növeli a csatlakozási vágyát?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Győri Zsuzsanna
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK
Torba Milán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: CSR, munkavállaló, társadalmi felelősségvállalás, üzleti etika, vállalati felelősség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:40
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:40

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet