A zöld iroda koncepció gyakorlati megvalósulási lehetőségei

Szenohradszki Emma (2021) A zöld iroda koncepció gyakorlati megvalósulási lehetőségei. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of BA_Szenohradszki_Emma_A zöld iroda koncepció gyakorlati megvalósulási lehetőségei.pdf] PDF
BA_Szenohradszki_Emma_A zöld iroda koncepció gyakorlati megvalósulási lehetőségei.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 12..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (44kB)
[thumbnail of BA_O_Szenohradszki_Emma.pdf] PDF
BA_O_Szenohradszki_Emma.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 12..

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A II. világháború utáni iparosodás és a XX. századi fejlődés társadalmilag és gazdaságilag is átalakította világunkat. Az ütemes globalizációval és erősödésével jóval több káros hatás éri a természetet, mint az 1950-es évek előtt. A felelősségvállalás erősödése, valamint a környezetre való odafigyelés kiemelt szerepet igényel a Föld minden táján. Környezetünk védelme az egész társadalom feladata és érdeke. Naprakész és innovatív megoldásokat valósítanak meg a különböző multinacionális vállalatok, illetve a kis-és középvállalkozások a fenntartható fejlődés érdekében. Számos közintézményben, vállalati irodaházban a környezeti terhelés minimalizálására törekednek. Maga a fenntartható fejlődés, mint fogalom, mintegy 30 éve van jelen, s ez idő óta a gazdasági és társadalmi egyensúly kialakítása a cél.  (Csutora et al., 2004)  Ezen dolgozatban a felelős és fenntartható vállalati működést, valamint a zöld iroda koncepció gyakorlati megvalósulási lehetőségeit vizsgálom. Választ szeretnék kapni arra, hogy miként valósítja meg egy hazánkban élen járó multinacionális vállalat azokat a zöldítéseket, amelyek a fenntarthatóságot képviselik. Három hónapos szakmai gyakorlatomat az OTP Bank Nyrt. Retail Divíziójában végeztem, ahol az itt dolgozó szakemberek megkérdezésével válaszokat kaptam arról. hogy a zöld megoldások, milyen módon kerültek, illetve kerülnek bevezetésre. Fő kutatási kérdésem így szól:    „Megvalósítható- e a teljes papírmentesség az OTP Bank Nyrt. esetében?”  A szakirodalmi áttekintés után empirikus kutatást végeztem. Megvizsgáltam, hogy a vállalat milyen környezetkímélő tevékenységeket alkalmaz, valamint körbejártam a papírhasználati tényezőket, amiben az illetékes jogászok voltak segítségemre. Kutatásomat kvalitatív módszerrel végeztem s az interjúk lebonyolítása után vontam le a következtetéseket a kutatási kérdéseim megválaszolása érdekében, melyek a fent olvasotton kívül így hangzanak. K1.          Milyen nehézségei vannak a papírhasználat elhagyásának? K2.          Milyen gyakorlati megvalósulásokat alkalmaznak a vállalatnál?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Győri Zsuzsanna
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK
Szilágyi Ákos
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, környezetvédelem, papírmentesség, zöld iroda
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:40
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:40

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet