Hatékonyabb a home office mint a munkahelyi munkavégzés? Milyen tényezők teszik lehetővé az otthonról dolgozók hatékonyságának növelését?

Rohrer Ildikó (2021) Hatékonyabb a home office mint a munkahelyi munkavégzés? Milyen tényezők teszik lehetővé az otthonról dolgozók hatékonyságának növelését? Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat_Rohrer Ildiko.pdf] PDF
Szakdolgozat_Rohrer Ildiko.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkositasi kerelem.pdf] PDF
Titkositasi kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (28kB)
[thumbnail of SZTK_O_Rohrer_Ildiko.pdf] PDF
SZTK_O_Rohrer_Ildiko.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 10..

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Tanulmányomban arra a kérdésre keresem a választ, hogy hatékonyabb-e a munkavégzés otthon, mint vállalati környezetben, és mely tényezők befolyásolják a munkavállalók hatékonyságát az otthoni munkavégzés során? Mely tényezők növelhetik a dolgozók produktivitását? Ezt megalapozva összefoglalom a távmunkával kapcsolatos fogalmakat és az eddigi kutatások eredményeit. Saját kutatásom során egy multinacionális vállalat mérőszámait, az ügyfélelégedettséget, a szolgáltatás minőségét és a határidők betartását vizsgálom meg és hasonlítom össze egymással 2016-2020 között. Mindhárom mérőszámnál 2020-ban növekedés, pozitív változás figyelhető meg. A teljesítmény növekedését lehetővé tényezők megállapításához egy fókuszcsoportos interjút készítek hat vezetővel, aminek eredményeképpen a megfelelő munkakörnyezetet, a munkavállaló elégedettségét, motivációt, a dolgozó hozzáállását és autonómiáját tekinthetjük befolyásoló tényezőnek. A vezető személyisége ugyancsak hatással van a munkavállalók teljesíményére, illetve a megkérdezettek megemlítették még a hatékony időbeosztást, a munkavállalók elkötelezettségét, és a home office-ban lehetséges elmélyült munkavégzést. A home office kihívásaival is megismerkedhetünk, de az interjú során tett megállapítások rávilágítanak arra, mire kell figyelnünk otthoni munkavégzés során, hogy hatékonyan dolgozzunk és ugyanazt vagy még jobb teljesítményt nyújtsunk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Üzleti és HR menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Benkő Tamás András
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Eckert Bálint
Belső
Mestertanár; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: hatékony otthoni munkavégzés, home office, home office és teljesítmény, otthoni munkavégzés, távmunka
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:39
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:39

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet