Logisztikai rendszerek elemzése konkrét cég által

Széki Jakab (2021) Logisztikai rendszerek elemzése konkrét cég által. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Logisztikai rendszerek elemzése konkrét cég által.pdf] PDF
Logisztikai rendszerek elemzése konkrét cég által.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 03..

Download (2MB)
[thumbnail of CamScanner 12-03-2021 12.46.pdf] PDF
CamScanner 12-03-2021 12.46.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (320kB)
[thumbnail of BA_O_Széki_Jakab.pdf] PDF
BA_O_Széki_Jakab.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 03..

Download (213kB)

Absztrakt (kivonat)

Szagdolgozatom célkitűzése az volt, hogy bemutassak és részletesen kivizsgáljak különböző logisztikai rendszereket. Ezeket az adatokat feldolgoztam, majd dokumentáltam és elemeztem azokat. Ezt követően felvázoltam az adott logisztikai rendszer(ek) előnyét és hátrányát és kapott információkból realizáltam az esetlegesen bevezethető jövőbeli innovációkat. Továbbá, szakdolgozatom lényegesen kitér a logisztikára, mint tudományág. Nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a 21.század elején meglévő információkból, a gyakorlati helyemen tanult kompetenciákkal, valamint az egyetemi tanulmányaimból egy összetett és közérthető képet alkossak a logisztikáról, mint tudományág. Szakmai értekezésemhez számos irodalomjegyzéket dolgoztam fel, amelyek könyvek és internetes forrássokban bizonyulnak meg. Ezeken felül konzultáltam olyan emberekkel, akik több évre visszamenő tapasztalattal rendelkeznek a feldolgozott témámban. Ezek a konzultációk főként a munkahelyemen belül történtek, ugyanakkor ellátogattam egy gyárba is, ami ahhoz a vállalthoz tartozik, amelyiknél dolgozok. A gyárban számos adatot gyűjtöttem, amiket feldolgoztam, analizáltam majd több egyeztetés után (mi az, amit felhasználhatok és mi az, amit nem) dokumentáltam a szakdolgozatomban. Ezek az adatok hangfelvételekből, amik kisebb interjúkból, fényképekből és jegyzetekből állt. Nagy prioritást állítottam arra, hogy időszerű forrásokat használjak. Ezt azért tartatottom, illetve tartom is fontosnak mivel a logisztika, mint terület és tudományág egy rendkívül gyors dinamikával növekedő tendenciával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár napról napra is megvalósulhatnak lényeges változások. Ezzel ellentétben használtam fel régebbi alapokat is, mivel fontosnak tartottam megismertetni az eredetét, a logisztikának, hogy honnan is indult az egész folyamat, hogy ha mondjuk egy olyan valaki olvassa, aki ezen a területen nem jártas akkor is érdekes és érthető legyen számára a dolgozatom. Diplomamunkámban részletesen ismertettem egy vállalati rendszerhez szükséges jegyrendszer (Ticketing System) alapjait is. Úgy gondolom, egy mai modern vállalat optimális működéséhez elengedhetetlen egy ilyen fajta rendszer alkalmazása. Ezenkívül szemléltettem, egy fém csomagolóanyag gyár termelési struktúráját és a hozzá tartozó logisztikát. Azért választottam ennek a két terület bemutatását mivel úgy gondolom ez is bizonyítja, hogy a logisztika mennyire sokrétű és létfontosságú a használata. Szakdolgozatomhoz kiemeltem hozzájárult a szakmai gyakorlat helyem, ahol a gyakorlatom befejezte után még tovább maradtam és jelenleg is náluk dolgozom. A vállalat, aminél dolgozok egy amerikai fém csomagolóanyag gyártó vállalat, ami Európában és Amerikában is megtalálható több helyen.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Rádi György
Belső
főiskolai adjunktus; Gazdaságinformatika Tanszék; PSZK
Szabó Éva
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatbázis, adatfeldolgozás, logisztikai controlling, logisztikai rendszer, termelési-logisztikai rendszerek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Okt. 03. 08:38
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 03. 08:38

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet