A munkavállaló és piacképessége a jövő szállodájában

Németh Anna (2021) A munkavállaló és piacképessége a jövő szállodájában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT 01.ny.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT 01.ny.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat a szállodaiparban munkát vállalók jövőbeli esélyeit járja körül. A kutatás célja, hogy a múltbéli és jelenleg rendelkezésre álló adatok és statisztikák segítségével képet adjon a szektor munkavállalóinak mostani helyzetéről, valamint következtetéseket lehessen levonni a jövőbeli lehetőségekkel kapcsolatban. Ennek érdekében megvalósult egy kérdőíves kutatás, melynek célcsoportja a korábban és jelenleg szállodaiparban dolgozók köre volt. A kérdőív terjesztése internetes úton történt. A mélyebb összefüggések feltárása érdekében mélyinterjú alkalmazására is sor került: mind az öt alany, aki vállalta a részvételt, a szakmában dolgozó és a szállodaipar különböző területeit képviseli. Négyen közülük élőben nyilatkoztak, egy pedig e-mailen keresztül válaszolt a feltett kérdésekre. A statisztikai adatok, a kérdőív és a mélyinterjúk kiértékelése után az a konklúzió fogalmazódott meg, hogy a munkavállalókra szükség van a szállodaiparban a minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében, viszont számos változtatást és reformot kell eszközölni, hogy az ágazat újra vonzóvá váljon a dolgozók számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Halpern Péter
Belső
óraadó tanár; Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: jövőbeli esélyek, kihívások, koronavírus-járvány (COVID-19), munkaerőforrás, stratégia, szállodaipar, technikai fejlődés, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 18:48
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 18:48

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet