Édes élet délen - a tradicionális dél-olasz cukrászat nyomában

Erdei Blanka (2021) Édes élet délen - a tradicionális dél-olasz cukrászat nyomában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Erdei Blanka_Édes élet délen-a tradicionális dél-olasz cukrászat nyomában.pdf] PDF
Erdei Blanka_Édes élet délen-a tradicionális dél-olasz cukrászat nyomában.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (6MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutatom a dél-olasz cukrászat kialakulásának történetét, máig élő évszázados hagyományait, valamint az egyes régiók helyi alapanyagait, hétköznapi és ünnepi süteményeit. Vizsgálom ezen kívül a dél-olasz cukrászat sikerének, vonzerejének összetevőit. A lenyűgöző cukrászati örökséget az amalfi-parti Sal De Riso cukrászda példáján keresztül mutatom be, a múlt és jelen harmonikus összekapcsolásának lehetőségét pedig olasz cukrászokkal és fogyasztókkal készült interjúk segítségével elemzem. A magyarok olasz sütemény vásárlási hajlandóságát, ill. a jellegzetes dél-olasz alapanyagok és édességek hazai ismertségét kérdőíves felméréssel tanulmányozom. Kutatásaim konklúzióit javaslatok formájában is megfogalmaztam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, dél-olasz, hagyományok, olasz, régiók, sütemények, vonzerő
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 18:44
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 18:44

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet