Erdei Blanka (2021) Édes élet délen - a tradicionális dél-olasz cukrászat nyomában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Erdei Blanka_Édes élet délen-a tradicionális dél-olasz cukrászat nyomában.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (6MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban bemutatom a dél-olasz cukrászat kialakulásának történetét, máig élő évszázados hagyományait, valamint az egyes régiók helyi alapanyagait, hétköznapi és ünnepi süteményeit. Vizsgálom ezen kívül a dél-olasz cukrászat sikerének, vonzerejének összetevőit. A lenyűgöző cukrászati örökséget az amalfi-parti Sal De Riso cukrászda példáján keresztül mutatom be, a múlt és jelen harmonikus összekapcsolásának lehetőségét pedig olasz cukrászokkal és fogyasztókkal készült interjúk segítségével elemzem. A magyarok olasz sütemény vásárlási hajlandóságát, ill. a jellegzetes dél-olasz alapanyagok és édességek hazai ismertségét kérdőíves felméréssel tanulmányozom. Kutatásaim konklúzióit javaslatok formájában is megfogalmaztam.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, dél-olasz, hagyományok, olasz, régiók, sütemények, vonzerő |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 18:44 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 18:44 |
Actions (login required)
Tétel nézet |