Bánki Balázs (2021) Kelet-Ázsia gasztronómiája. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
|
PDF
Bánki Balázs szakdolgozat_2021207.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Jelen dolgozatban szeretném bemutatni a Kelet-Ázsiára jellemző ételek egyes elemeit, a különböző egyedi ételkészítési eljárásokat, valamint a térségben használt legelterjedtebb fűszereket és alapanyagokat. Továbbá szeretnék kitérni egy-egy ikonikus street food elemre, amelyek különösen népszerűek a térségben, továbbá be kívánok mutatni olyan ételeket is, amelyek világszerte ismertek, de sok esetben teljesen másképp élnek a köztudatban, mint ahogy az eredeti formájában fogyasztják azokat. Dolgozatomban kiemelten a kínai gasztrokultúrára fogok részletesen kitérni, és ismertetni a térség táplálkozási filozófiáját, valamint bemutatni a jellemző helyi főzési fortélyokat, és szembe állítani, illetve kiemelni az egyes helyszínekre jellemző különbözőségeket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
| Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
|---|---|
| Kulcsszavak: | gasztronómia, gasztrotörténet, Kelet-Ázsia, kína, Korea |
| SWORD Depositor: | User Archive |
| Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
| Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 18:44 |
| Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 18:44 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |

