Mészáros Viktória (2022) A gluténmentes lisztekhez kapcsolódó fogyasztói szokások vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A gluténmentes lisztekhez kapcsolódó fogyasztói szokások vizsgálata.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom célja az volt, hogy bemutassam a gluténmentes fogyasztói szokásokat, azon belül is elsősorban a gluténmentes lisztekkel kapcsolatban. Ismertettem a gluténérzékenységet, mint betegséget, mivel ez egy speciális társadalmi réteget alakít ki, melyben speciális ellátást és kiszolgálást igényelnek a szereplők, így rendkívül fontos volt megismerni magát a betegséget, kialakulását és kezelését, ismérveit, étkezéssel és életmóddal kapcsolatos hátterét. Megvizsgáltam, hogy mennyire kell odafigyelnie a speciális keresletre a kínálati oldalnak, illetve mennyire tudják kielégíteni ezeket az igényeket. Bemutattam milyen komoly feladat elé van állítva a vendéglátó és élelmiszeripar, hiszen az egyre növekvő betegek száma átalakítja a piacot. Ezáltal a kínálati oldalnak jelentős változásokat kell eszközölniük, ha a vásárlóknak szeretnének eleget tenni, esetlegesen új vendégeket szerezni és a régi vendégeikből nem elveszíteni.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyasztói szokások, glutén, gluténmentes, gluténmentes liszt, vásárlói döntések |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:14 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |