A sörforradalom Magyarországon, a Szent András Sörfőzde szemszögéből

Takács Lilla (2022) A sörforradalom Magyarországon, a Szent András Sörfőzde szemszögéből. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Takács Lilla_szakdolgozat.pdf] PDF
Takács Lilla_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A sörforradalom egy hazánkban 1990-ben kezdődött jelenség, amely a mai napig tart, és egyre csak fejlődik. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy pont napjainkban jutottunk el oda, hogy már egyre izgalmasabb összeállításoknak lehetünk tanúi. Szakdolgozatomban kutatni fogom a sörforradalom alakulását hazánkban, egy kisebb kitekintéssel világi szinten. Ezután áttérek a Szent András sörfőzdére, az ő szemszögükből is megvizsgálom az évek múlását, a fejlődésüket, és hogy most hol tartanak a többi főzdéhez képest, illetve a kezdeti szakaszhoz képest. Megvizsgálom, hogy a piacon belül hol, helyezkednek el, mikor kezdtek el terjeszkedni, és merre tart ez a fejlődés, illetve, hogy mit tett a főzdével a covid és a jelenlegi helyzet.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: kézműves sör, sör, Szent András, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 25. 17:13
Last Modified: 2022. Jul. 25. 17:13

Actions (login required)

View Item View Item