A sörforradalom Magyarországon, a Szent András Sörfőzde szemszögéből

Takács Lilla (2022) A sörforradalom Magyarországon, a Szent András Sörfőzde szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Takács Lilla_szakdolgozat.pdf] PDF
Takács Lilla_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A sörforradalom egy hazánkban 1990-ben kezdődött jelenség, amely a mai napig tart, és egyre csak fejlődik. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy pont napjainkban jutottunk el oda, hogy már egyre izgalmasabb összeállításoknak lehetünk tanúi. Szakdolgozatomban kutatni fogom a sörforradalom alakulását hazánkban, egy kisebb kitekintéssel világi szinten. Ezután áttérek a Szent András sörfőzdére, az ő szemszögükből is megvizsgálom az évek múlását, a fejlődésüket, és hogy most hol tartanak a többi főzdéhez képest, illetve a kezdeti szakaszhoz képest. Megvizsgálom, hogy a piacon belül hol, helyezkednek el, mikor kezdtek el terjeszkedni, és merre tart ez a fejlődés, illetve, hogy mit tett a főzdével a covid és a jelenlegi helyzet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kézműves sör, sör, Szent András, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:13
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet