Major Véda (2022) Ételallergia és ételintolerancia a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Major_Véda_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatom témája az ételallergia és ételintolerancia a vendéglátásban. A kutatásom legfőbb célja az ételallergiában, intoleranciában szenvedők tapasztalatainak felmérése, vendéglátóhelyekkel szembeni elvárásaik megvizsgálása. Továbbá az éttermekben dolgozó pincérek jártasságát is felmértem a témában. Kutatásomhoz megfigyeléses, illetve kérdőíves módszert alkalmaztam. A megfigyelést egy izlandi hotelban végeztem, az ételallergiában, intoleranciában érinett vendégek számának felmérése érdekében. A két kérdőív egyikében az allergiával, intoleranciával élők tapasztalatait, másikban a pincérek tudását vizsgáltam. Kutatásom végére arra a következtetésre jutottam, hogy a vendéglátóhelyeken dolgozók jártassága nem kifogástalan, illetve hozzáállásuk a témához sem minden esetben megfelelő. Az allergiában, intoleranciában érintettek sok negatív tapasztalatról számoltak be éttermi étkezés következtében, amely a későbbiekben nagyban befolyásolta házonkívüli étkezési szokásaikat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | ételallergia, ételintolerancia, felszolgálók, vendéglátás, à la carte |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:13 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:13 |
Actions (login required)
Tétel nézet |