A koronavírus-járvány időszakában alakult online utazási iroda esélye a turisztikai piacon

Varzsik Réka (2022) A koronavírus-járvány időszakában alakult online utazási iroda esélye a turisztikai piacon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Varzsik_Reka_szakdolgozat.pdf] PDF
Varzsik_Reka_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Az internet használata az évek során mindennapi életünk részévé vált. A digitalizáció térhódításának köszönhetően egyre több iparág formálódott át, és elengedhetetlen feltétellé vált az online jelenlét. Ez az átalakulás elérte a turizmus iparág minden területét, legyen az szálláshely szolgáltatás vagy utazásszervezés. Az átstrukturálódás legnagyobb áldozatai az utazási irodák, elsősorban a hagyományos offline utazási irodák, mivel az utaztatás piacán egyre nagyobb teret hódítanak az online utazási irodák, melyek nem rendelkeznek ügyfél fogadására alkalmas irodával, tevékenységüket az interneten keresztül végzik és annak okán jöttek létre, hogy a rengeteg új online elérhető kínálatot és termékek sokaságát összegyűjtsék. Jelentőségük évről évre növekszik, ezzel párhuzamosan pedig kiszorítják a hagyományos utazási irodákat a piacról, mivel a kényelem és a gyorsaság vonzóbb tényezővé válik, mint a személyes kontakt lehetősége, így forgalmuk csökkenhet.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Szalók Csilla
Belső
főiskolai tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: hazai piac, kis- és középvállalkozás - KKV, koronavírus-járvány (COVID-19), nemzetközi piac, piacelemzés, utazási irodák, utazási irodák piaca
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 25. 17:13
Last Modified: 2022. Jul. 25. 17:13

Actions (login required)

View Item View Item