A vendéglátás története, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Sós Dániel (2022) A vendéglátás története, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Sós Dániel Szakdolgozat.pdf] PDF
Sós Dániel Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A dolgozat, egy történelmi összefoglalója, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vendéglátásnak.  Bevezetésként egy globális történelmi összefoglalóval, a jobb kontextus miatt. Nevesebb vendéglátó egységek, mint például: Palotaszálló nagyobb népcsoportok Matyók, vizsgálata, történelmi áttekintése. Fontosabb területek gasztronómiai és kúltúrális vizsgálata mint például a Bodrogköz. Történelmi áttekintés utáni összefoglaló, a vendéglátás és a gasztronómia alakulásának értékelése.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Gundel János
Belső
óraadó tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: gasztronómia, gasztrotörténet, szállodaipar, történelem, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 25. 17:13
Last Modified: 2022. Jul. 25. 17:13

Actions (login required)

View Item View Item