Sós Dániel (2022) A vendéglátás története, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Sós Dániel Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat, egy történelmi összefoglalója, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vendéglátásnak. Bevezetésként egy globális történelmi összefoglalóval, a jobb kontextus miatt. Nevesebb vendéglátó egységek, mint például: Palotaszálló nagyobb népcsoportok Matyók, vizsgálata, történelmi áttekintése. Fontosabb területek gasztronómiai és kúltúrális vizsgálata mint például a Bodrogköz. Történelmi áttekintés utáni összefoglaló, a vendéglátás és a gasztronómia alakulásának értékelése.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, gasztrotörténet, szállodaipar, történelem, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:13 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:13 |
Actions (login required)
Tétel nézet |