A vendéglátás története, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Sós Dániel (2022) A vendéglátás története, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Sós Dániel Szakdolgozat.pdf] PDF
Sós Dániel Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat, egy történelmi összefoglalója, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vendéglátásnak.  Bevezetésként egy globális történelmi összefoglalóval, a jobb kontextus miatt. Nevesebb vendéglátó egységek, mint például: Palotaszálló nagyobb népcsoportok Matyók, vizsgálata, történelmi áttekintése. Fontosabb területek gasztronómiai és kúltúrális vizsgálata mint például a Bodrogköz. Történelmi áttekintés utáni összefoglaló, a vendéglátás és a gasztronómia alakulásának értékelése.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gasztronómia, gasztrotörténet, szállodaipar, történelem, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:13
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet