Boszorkánykonyha mozgóbüfé és az abban forgalmazott élelmiszerek bemutatása

Vasvári Adél (2022) Boszorkánykonyha mozgóbüfé és az abban forgalmazott élelmiszerek bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka - Vasvári Adél.pdf] PDF
Projektmunka - Vasvári Adél.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Választott gyakorlati helyszínem - a szüleim által üzemeltetett - Boszorkánykonyha névre hallgató mozgóbüfé. Úgy gondolom emiatt nagyobb lehetőséget nyújtott számomra, hogy jobban belelássak a vendéglátás rejtelmeibe és szépségeibe. Ez is indokolja a témaválasztásomat. A kutatásom fő célja az volt, hogy megtudjam, hogy mennyire is népszerűek a street food-os ételek hazánkban.  Kutatásaimat kérdőív és interjú segítségével készítettem. A kérdőívemet igyekeztem minden korosztályhoz eljuttatni. Az interjút a Boszorkánykonyha tulajdonosával készítettem. Az interjúban adott válaszok és a kérdőív  alapján arra a következtetésre jutottam, hogy országunkban egyre nagyobb teret hódít a street food irányzat. Elmondható, hogy a projektmunkámban bemutatott Boszorkánykonyha, és a vele azonos nézeteket valló, street-food irányzatot képviselő társainak (food-track-oknak) szolgáltatásaira napjainkban egyre nagyobb szükség van. Nem csak a gyorsan, a vendég szeme láttára elkészült, finom ételeknek köszönhető csak ez, hanem felgyorsult életvitelünknek, rohanó világunknak is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: élelmiszerfogyasztás, gasztronómia, gasztrotörténet, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:13
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet