Gluténérzékenység a vendéglátásban

Pencz Réka Erzsébet (2022) Gluténérzékenység a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Gluténérzékenység a vendéglátásban.pdf] PDF
Gluténérzékenység a vendéglátásban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A projekt feladatom a gluténérzékenységről szól, hogy hogyan jelenik meg a vendéglátásban. Mennyire figyelnek oda a pincérek a gluténérzékenyekre, itt érteni például a keresztszennyeződést. A dolgozatban kitérek más típusú allergiákra is, amik hasonlóak a gluténérzékenységhez. Írok még a laktózérzékenységről is röviden. Szakmai gyakorlatomra is kitérek, és az ott készített interjúmból is többet megtudhatunk a gluténmentes diétáról, és éttermekről. Emellett kérdőívet is készítettem amit gluténmentes életet élő emberek töltöttek ki. Itt megvizsgáltam az étterembe járási szokásaikat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bándoli Attila István
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: allergia, étterem, gluténérzékenység, liszt, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:13
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet