Pencz Réka Erzsébet (2022) Gluténérzékenység a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Gluténérzékenység a vendéglátásban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A projekt feladatom a gluténérzékenységről szól, hogy hogyan jelenik meg a vendéglátásban. Mennyire figyelnek oda a pincérek a gluténérzékenyekre, itt érteni például a keresztszennyeződést. A dolgozatban kitérek más típusú allergiákra is, amik hasonlóak a gluténérzékenységhez. Írok még a laktózérzékenységről is röviden. Szakmai gyakorlatomra is kitérek, és az ott készített interjúmból is többet megtudhatunk a gluténmentes diétáról, és éttermekről. Emellett kérdőívet is készítettem amit gluténmentes életet élő emberek töltöttek ki. Itt megvizsgáltam az étterembe járási szokásaikat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | allergia, étterem, gluténérzékenység, liszt, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:13 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:13 |
Actions (login required)
Tétel nézet |