Aldi központi raktárának beszerzési és készletgazdálkodási tevékenységének elemző bemutatása

Veszeli Szabina (2022) Aldi központi raktárának beszerzési és készletgazdálkodási tevékenységének elemző bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Veszeli_Szabina_Projektmunka.pdf] PDF
Veszeli_Szabina_Projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkositas.pdf] PDF
Titkositas.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (539kB)

Absztrakt (kivonat)

A projektmunkámban az Aldi Magyarország Élelmiszer Betéti Társaság központi raktárának beszerzési, készletgazdálkodási tevékenységét ismertettem, valamint a Hűtőházi raktár részben történő logisztikai folyamatokat mutattam be részletesebben. Témaválasztásnál már tudtam, hogy az Aldi központi raktárában fogom teljesíteni a logisztikai gyakorlatomat, így ez alapján választottam ki a témát. A dolgozatom írása közben nagy segítség volt számomra, hogy több logisztikai folyamatot, feladat megoldást és öltletelést is nyomon követhettem. Az I. fejezetben bemutattam az Aldi megállapításának történetet nemzetközi és bővebben hazai szinten. Szemléltetem, hogy több mint 150 Aldi üzlet van hazánkban és évről évre hány üzletet tudtak megnyitni Magyarországon, melyeknek az elsődleges célja fogyasztók kielégítésé a lehető legjobb áron a legjobb minőség. Megvizsgáltam az elmúlt két év árbevételét és eredményét. Majd ezt követően bemutattam a Biatorbágyon található ALDI Logisztikai Központot, valamint ábrázoltam a raktár egyes részeit. A II. fejezetben a ALDI Logisztikai Központi raktár beszerzési, készletgazdálkodási és logisztikai tevékenységét szemléltettem. A projekt munkám ezen része volt a legkomplexebb, ugyanis ennek az elkészítése volt a legidőigényesebb feladat. Mivel azonban a raktárban történő folyamatokat több alkalommal is kipróbálhattam, így ezeket a modulokat egyszerűbben tudtam leírni. A többi folyamat megírásához szintén nagy segítséget kaptam az Aldi Logisztikai Központi Raktár munkatársaitól. Úgy gondolom, hogy a megszerzett ismeretek segítségével egy összetett képet tudtam adni a ALDI Központi raktár tevékenységeiről. A III. fejezetben az ALDI kritikus pontjait írtam le. Első körben a pozitív kritikus pontokkal kezdtem, majd a negatív kritikus pontokat szemléltettem. Olyan pontokat is összegyűjtöttem, amiket személyesen láthattam a szakmai gyakorlatom ideje alatt. Projekt munkám elkészítése közben számtalan hasznos információt tudhattam meg egy kiskereskedelmi raktár logisztikai tevékenységeiről, amelyeket jövőbeni tanulmányaim során egyértelműen kijelenthetem, hogy hasznosítani tudok majd. Továbbá nagy örömre szolgált, hogy a szakmai gyakorlatom alatt sok mindent személyesen kipróbálhattam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Katz György
Belső
óraadó tanár; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: élelmiszer, készletgazdálkodás, logisztika, termék, vállalati beszerzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:13
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet