Egy magyar borászat története- A Nyakas Pincészet sikere

Nagy Ágnes (2022) Egy magyar borászat története- A Nyakas Pincészet sikere. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Nagy Ágnes VX80EK Egy magyar borászat története.pdf] PDF
Nagy Ágnes VX80EK Egy magyar borászat története.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Dolgozatomban miután kitekintek a világ és a hazai turizmus adatainak alakulására, megvizsgálom hogyan hatott a Covid-19 világjárvány a mutatókra. Ezután a történeti borvidékek kialakulásáról írok majd a jelenlegi borvidékeink bemutatásával folytatom. Kiemelt figyelmet fordítok az Etyek-Budai borvidékre, ahol az általam bemutatni kívánt Nyakas Pincészet is elhelyezkedik. Ezután megismerhetjük a Nyakas Pincészet történetét, a bor készítés folyamatát a boraik fajtáit, értékesítési csatornáikat, jövőképét. Végezetül azt, hogyan hatott a koronavírus járvány a borászatra, illetve, hogy jól gondolom-e, hogy a Nyakas Pincészet Magyarország 10 legismertebb pincészeteként benne van a hazai borfogyasztók fejében.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Stroh Péter Béla
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: borászat, covid, Etyek-Budai borvidék, Nyakas, pincészet
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 25. 17:13
Last Modified: 2022. Jul. 25. 17:13

Actions (login required)

View Item View Item