Nagy Ágnes (2022) Egy magyar borászat története- A Nyakas Pincészet sikere. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
Nagy Ágnes VX80EK Egy magyar borászat története.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
Dolgozatomban miután kitekintek a világ és a hazai turizmus adatainak alakulására, megvizsgálom hogyan hatott a Covid-19 világjárvány a mutatókra. Ezután a történeti borvidékek kialakulásáról írok majd a jelenlegi borvidékeink bemutatásával folytatom. Kiemelt figyelmet fordítok az Etyek-Budai borvidékre, ahol az általam bemutatni kívánt Nyakas Pincészet is elhelyezkedik. Ezután megismerhetjük a Nyakas Pincészet történetét, a bor készítés folyamatát a boraik fajtáit, értékesítési csatornáikat, jövőképét. Végezetül azt, hogyan hatott a koronavírus járvány a borászatra, illetve, hogy jól gondolom-e, hogy a Nyakas Pincészet Magyarország 10 legismertebb pincészeteként benne van a hazai borfogyasztók fejében.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | borászat, covid, Etyek-Budai borvidék, Nyakas, pincészet |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Jul. 25. 17:13 |
Last Modified: | 2022. Jul. 25. 17:13 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |