Egy magyar borászat története- A Nyakas Pincészet sikere

Nagy Ágnes (2022) Egy magyar borászat története- A Nyakas Pincészet sikere. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Nagy Ágnes VX80EK Egy magyar borászat története.pdf] PDF
Nagy Ágnes VX80EK Egy magyar borászat története.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban miután kitekintek a világ és a hazai turizmus adatainak alakulására, megvizsgálom hogyan hatott a Covid-19 világjárvány a mutatókra. Ezután a történeti borvidékek kialakulásáról írok majd a jelenlegi borvidékeink bemutatásával folytatom. Kiemelt figyelmet fordítok az Etyek-Budai borvidékre, ahol az általam bemutatni kívánt Nyakas Pincészet is elhelyezkedik. Ezután megismerhetjük a Nyakas Pincészet történetét, a bor készítés folyamatát a boraik fajtáit, értékesítési csatornáikat, jövőképét. Végezetül azt, hogyan hatott a koronavírus járvány a borászatra, illetve, hogy jól gondolom-e, hogy a Nyakas Pincészet Magyarország 10 legismertebb pincészeteként benne van a hazai borfogyasztók fejében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borászat, covid, Etyek-Budai borvidék, Nyakas, pincészet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:13
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet