Péter Kata (2022) Étel-ital párosítások trendjeinek alakulása Magyarország fine-dining éttermeiben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Péter_Kata_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban a magyarországi fine dining éttermek étel-ital párosítási szokások legújabb trendjeinek alakulásáról írtam. Kutatásom során tanulmányoztam a konyhaművészet alapjait, a hagyományos étel-ital párosítási szokásokat, az italok fajtáit, a régi és az új, folyamatosan fejlődő tálalást, majd két általam választott budapesti fine dining étterem kínálatát. Az éttermeket és azok kínálatát két hozzáértő szakember segítségével, interjú készítésével ismertem meg. A fine dining nem egy könnyen behatárolható terület, mert a rendkívül széles étel- és italkínálat határtalan lehetőségeket kínál.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étel-ital párosítás, étterem, fine dining, italismeret, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:12 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:12 |
Actions (login required)
Tétel nézet |