Egy Hipermarket főbb folyamatai, kereskedelmi osztályának átépítésének hatása, a logisztikai folyamatokra, és azok visszahatása a kihelyezésekre.

Rácz Veronika Anilla (2022) Egy Hipermarket főbb folyamatai, kereskedelmi osztályának átépítésének hatása, a logisztikai folyamatokra, és azok visszahatása a kihelyezésekre. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of BGE 2022. Projektmunka K0NOL0.pdf] PDF
BGE 2022. Projektmunka K0NOL0.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 04..

Download (1MB)
[thumbnail of eredetiségi nyilatkozat, titkosítási kérelem.pdf] PDF
eredetiségi nyilatkozat, titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (646kB)
[thumbnail of eredetiségi nyilatkozat, titkosítási kérelem.pdf] PDF
eredetiségi nyilatkozat, titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 04..

Download (646kB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalás A projektmunkám célja az volt, hogy bemutassam egy Hipermarket (esetemben ez az Auchan) főbb folyamatait. Ebben a kategóriában ezt egy cégbemutatással kezdtem, amiben a vállalat megalakulását és az azóta eltelt idők fejlődéseit, történéseit mutattam be. A következőkben magának az Auchannak az alapelveit sorakoztattam fel és fejtettem ki részletesebben. Az implantáció folyamatát és struktúráját elemeztem ki, képi demonstrációkkal, és a folyamatok közti összefüggések magyarázataként szolgáló különböző, hasznos eredményeket mutató adatokkal teli táblázatok segítségével, és az ezekből levonható konklúziókat és esetleges probléma felvetését, illetve az arra javasolt megoldásokat. Az implantációval kapcsolatban nagyon sok jó megoldást és együttműködést alkalmaznak az áruházban viszont azt problémaképpen mindenképpen megtudnám említeni, hogy erre a folyamatra kevés az alkalmazott, illetve a központban, akik ezeket a terveket elkészítik (mint már említettem) nincsenek tisztában az áruház, és polcok méreteivel, illetve a termékek méreteivel sem ezáltal nem tudnak reális tervet és esztétikus képet kialakítani az implantáció tervének elkészítése során. Említettem a számos területeken előforduló rendszerhibákat, anomáliákat, és ezek kezelését megoldását. Összességében az Auchan, mint áruházlánc egy sikeres és a világon vezető kereskedelmi egységei közé sorolandó. A maglódi áruház működéséből azt a következtetést tudtam levonni, hogy egy alapvetően jól megszervezett konstrukció határozza meg a munkavégzést és gördülékenyen tud haladni minden osztályon és projektben. Komoly projektjeik és újításaik révén, hiszem, hogy az évek multával még nagyobb teret fog kapni a kereskedelmi piacon.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dudás Attila
Belső
Mesteroktató; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Auchan, áruház, implantáció, rendelés, vásárlók
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:12
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet