A Csabai Kolbászfesztivál és a csabai kolbász hatása a turizmusra

Süle Luca (2022) A Csabai Kolbászfesztivál és a csabai kolbász hatása a turizmusra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A Csabai Kolbászfesztivál és a csabai kolbász hatása a turizmusra .pdf] PDF
A Csabai Kolbászfesztivál és a csabai kolbász hatása a turizmusra .pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (838kB)
[thumbnail of Mellékletek.pdf] PDF
Mellékletek.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (181kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának egy Hungarikumot választottam, a Csabai kolbászt és hozzá kapcsolódóan Magyarország legnagyobb gasztronómiai fesztiválját, a Csabai Kolbászfesztivált. Azért választottam ezt a témát, egyrészt, mert békéscsabai vagyok és számos fesztiválon részt vettem, én is magaménak érzem, büszke vagyok, hogy az ország legnagyobb gasztronómiai rendezvénye csabai. Másrészt az idei, 25. Csabai Kolbászfesztiválon dolgoztam, rendezvényszervező gyakornokként, így bele láttam a munkafolyamatokba, láttam, hogy milyen sok munkával jár előkészülete és lebonyolítása egyaránt.A négynapos rendezvény számtalan programot kínál a látogatóknak, többek között gasztronómiai kiállítással és vásárral, kolbászkészítő versennyel, szárazkolbász versennyel, töltöttkáposztafőző versennyel, illetve különböző szórakoztató és kulturális programokkal. Dolgozatom első részében a csabai kolbász történetét és készítési módját, illetve a „testvéreit” mutatom be. Majd a Csabai Kolbászfesztivál történetével, jelenével és jövőjével, a fesztivál előkészítésével, programjaival, illetve a VIII. Csabai Kolbászfesztivál elemzésével folytatom. Továbbá egy SWOT analízis segítségével összegyűjtöttem a fesztivál erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit. illetve a kérdőívemre kapott válaszokat, statisztikai adatokat szemléltetem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fesztivál, hagyományok, hungarikum, kolbász, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:12
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet